Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy

<< < (5/19) > >>

sgl:
witam

a czy ktoś poza wypadającą gąbką spotkał się ze skrzypiącym oparciem ?? hehe i znowu serwis

[ Dodano: 2013-07-19, 15:23 ]

--- Cytat: "Jaco" ---a czy ktoś miał problem ze skrzypiącymi elementami oparcia siedzenia kierowcy. na skrzypienie ma wpływ regulacja podparcia lędźwiowego. może ktos ma to samo bo wkurza strasznie :-(
Załatwiony temat :-)
--- Koniec cytatu ---

Drogi Jaco zdradź proszę jak usunąłeś to skrzypienie?

Azool:
No i niestety i u mnie pojawiły się skrawki gąbki pod fotelem. To jest jakiś absurd, przebieg nieco ponad 2000 km i fotel już się sypie.

Baca:
U mnie skrzypiał fotel w miejscu plastikowej obudowy. Tam gdzie ten plasik ocierał o fotel. Hałas dopiegał w momencie wciskania sprzęgła. posmarowałem w tym miejscu fotel wazeliną kosmetyczną. Skrzypieć przestało. Teraz jeszcze muszę ogarnąć schowek. :-)

B.Wojcieszak:

--- Cytat: "Baca" ---U mnie skrzypiał fotel w miejscu plastikowej obudowy. Tam gdzie ten plasik ocierał o fotel. Hałas dopiegał w momencie wciskania sprzęgła. posmarowałem w tym miejscu fotel wazeliną kosmetyczną. Skrzypieć przestało. Teraz jeszcze muszę ogarnąć schowek. :-)
--- Koniec cytatu ---

Trafiłeś w samo sedno - też mnie to denerwuje. Włożyłem tam złożoną kartkę papieru, ale jeśli wazelina działa to też tak zrobię.

A gąbka krusząca to standard, pod fotelem pasażera już mam to samo.

mron:

--- Cytat: "B.Wojcieszak" ---
--- Cytat: "Baca" ---U mnie skrzypiał fotel w miejscu plastikowej obudowy. Tam gdzie ten plasik ocierał o fotel. Hałas dopiegał w momencie wciskania sprzęgła. posmarowałem w tym miejscu fotel wazeliną kosmetyczną. Skrzypieć przestało. Teraz jeszcze muszę ogarnąć schowek. :-)
--- Koniec cytatu ---

Trafiłeś w samo sedno - też mnie to denerwuje. Włożyłem tam złożoną kartkę papieru, ale jeśli wazelina działa to też tak zrobię.

A gąbka krusząca to standard, pod fotelem pasażera już mam to samo.
--- Koniec cytatu ---

Gąbkę wymieniają na gwarancji - nowe chyba się mniej kruszy ale muszę jeszcze sprawdzić.
Ze schowkiem to wywal kawałek pianki pod zamykaniem i podklej w jej miejsce kawałek skóry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej