Autor Wątek: [ix35 EL] Odebrałem wczoraj swojego ix35  (Przeczytany 23574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pijid

• Gość
[ix35 EL] Odebrałem wczoraj swojego ix35
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Sierpień 2013, 16:30:47 »
Ja też odebrałem swojego niedawno i wrażenia nie mogą być bardziej pozytywne. Jeździ jak marzenie. Dobrze się prowadzi. Relatywnie mało pali (trochę po Warszawie + trasa i na komputerze mówi 7,1 l).

Jeżeli chodzi o przyspieszenie, to jednak jest to benzyna. Redukcja i w miarę wysokie obroty (ok. 4000) i idzie jak potrzeba. Z tym że w nowym trzeba to robić z rzadka. I nie więcej niż obroty momentu maksymalnego (4850 rpm).

alex007

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Sierpień 2013, 17:07:34 »
dokladaliscie do swoich aut np kamere cofania wraz z radiem??

pijid

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Sierpień 2013, 17:34:14 »
Owszem, bo jest w promocji za w sumie grosze. Kamerka fajna, nawet nieźle działa. Trochę gorzej mam z radiem, bo nie widzi Automapy (a powinien drań jeden) i ze sposobu zamontowania Blaupunkta (to wziąłem) wynika że nie ma dostępu do łączy pod klapką (karta SD i USB). Spory minus  :-(

alex007

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Sierpień 2013, 18:18:24 »
Cytat: "pijid"
Owszem, bo jest w promocji za w sumie grosze. Kamerka fajna, nawet nieźle działa. Trochę gorzej mam z radiem, bo nie widzi Automapy (a powinien drań jeden) i ze sposobu zamontowania Blaupunkta (to wziąłem) wynika że nie ma dostępu do łączy pod klapką (karta SD i USB). Spory minus  :-(

dostales auto mape  z blaupunktem i nie dziala? od nowosci??
ktorego blaupunkta masz??

a kamerka jak sprawdza sie podczas codziennego uzytkowania??  wg mnie za dlugo ona uruchamia sie gdy wlaczy sie wsteczny

pijid

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Sierpień 2013, 18:26:35 »
No nie działa. Od nowości, opluwa mnie jak wybieram nawigację. Podejrzewam że "nie widzi" karty. Mam New York 800.

Jak mam włączone radio, to załącza się dostatecznie szybko. Problem jest raczej, gdy jest wyłączone. Ale to nie wina kamerki, tylko tego wynalazku Microsoftu, który przecież się musi uruchomić...
Poza tym jako tako, nawet gdy jest ciemno. Jedyne co bym zmienił, to opóźnienie wyłączania po zmianie biegu. Po wyrzuceniu wstecznego mógłby pokazywać obraz tak jeszcze z 10 sekund...
W sumie do zrobienia dla elektronika (jeden prosty układ RC), ale trzeba by było konsolę rozbierać.

alex007

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Sierpień 2013, 19:48:14 »
jak nie dziala od nowosci to do dealera niech reklamuje,
rozebranie konsoli to doslownie kilka minut, wszystko schodzi naprawde latwo

a z ciekawosci moglbys zerknac w swoja ksiazke gwarancyjna i pod koniec jest strona zatytulowana dodatkowe wyposazenie na zlecenie klienta i masz tam jakies pieczatki?? jakie aso ci montowalo? podalbys nr?

pijid

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Sierpień 2013, 21:06:56 »
Oczywiście że mam pieczątki. ASO nr 3139.

alex007

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Sierpień 2013, 08:13:15 »
Ja na Twoim miejscu zareklamowałbym stację multimedialna, wg instrukcji montażu osoba montująca dodatkowe wyposażenie musi sprawdzić czy wszystko działa, jesli od nowości nie działa Ci auto mapa a powinna bo dają ją w zestawie to wine ponosi stacja która to montowała

mron

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Sierpień 2013, 08:25:50 »

No to coś skopali.

Ja ma też NY 8000 i automapa działa. Z dostępem do łączy pod klapką (tych po lewej stronie) nie ma problemu - tzn USB można podłączyć bez problemu natomiast do wyjęcia karty potrzeba pęsety ale tak rzadko ją wyjmuje, że nie sprawia to problemów. Wejście na kartę microSD z mapą jet po prawej stronie na górze.
Co do uruchamiania to chwilę mu zajmuje ale to właśnie kwestia jak blaupunkt wystartuje.

alex007

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Sierpień 2013, 09:08:44 »
co do USB to przeciez powinno byc zintegrowane usb to obok zapalniczki na dole, tam jest lepszy dostep

mron

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Sierpień 2013, 09:52:36 »
Cytat: "alex007"
co do USB to przeciez powinno byc zintegrowane usb to obok zapalniczki na dole, tam jest lepszy dostep

Tamto też u mnie działa.

alex007

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Sierpień 2013, 08:19:08 »
Oczywiście że mam pieczątki. ASO nr 3139.

widze znajome aso ci montowalo :-P  :mrgreen: