Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Odebrałem wczoraj swojego ix35

<< < (3/6) > >>

gurszczak:
Panowie jak z przyspiesżeniem tego auta 1.6GDI właśnie czekam na odbiór swojego ix w wersji Style. Do tej pory jeździłem avensisem 2.0 benzyna 147KM ciekawi mnie jaka będzie różnica. Na jeździe testowej jakoś nie odczulem zbytniej ale może teletego ze byłem skupiony na innych rzeczach hhihi :)

cruel:
Jak wkręcisz na obroty to ładnie idzie do przodu. Zresztą na youtubie jest sporo filmików z jego przyspieszeniem.
Ogólnie jak na swoją masę i specyfikę tego silnika to zbiera się ładnie, a i spalanie jest zadawalające.

gurszczak:
cruel, no to mnie pocieszyles :) czyli jak każda benzyna trzeba redukcję i but hhihi

Azool:
Jak dla mnie to by mógł być bardziej zrywny. Nie oczekuje oczywiście sportowych osiągów, ale są sytuacje na drodze że poważnie się zastanawiam czy dam rade wyprzedzić i w wielu sytuacjach odpuszczam. Nie miałem tych dylematów  w moim poprzednim aucie  a też był to benzyniak.
 Aktualnie bardzo żałuje że nie dołożyłem do diesla, chociaż wiem że przy moich niewielkich przebiegach średnio by to wyszło ekonomicznie.

gurszczak:
No właśnie o takie sytuacje mi chodzi jakiś TIR czy coś innego żeby wyprzedzić w miarę komfortowo a nie czekać na długi odcinek prostej. No ale może będzie dobrze. Ja diesla jakoś nie brałem pod uwagę jakoś te filtry czastek stałych, dwumasy, wtryski itp mnie przerażają jednostka 2.0 tez odpadła nie wiel lepsze osiągi a pobyt na paliwo podobno duży i pozostał 1.6 więc zobaczymy ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej