Forum > i30 FD
CZUJNIK IBS AKUMULATORA ROZŁADOWUJE AKUMULATOR??
pawcik60:
Jak ustawię na OMY to coś tam pokazuję ale nie chętnie bo głównie OL. Na 80/90% rezystor jest usmażony słabo na nim wyłuskać w ogóle jakąś skalę co do pomiarów ale jest do wymiany bo zamówiłem nowy jutro około 12⁰⁰ przyjdzie obmierzę założę zobaczymy co będzie??
...kuba...:
Wiem, że i30 i-gen to prymitywne rozwiązania rodem lat 2000... ale nawet i w tym modelu nie wygląda tak wykrywanie usterek.. po odłączeniu tego regulatora prędkości nawiewu spadł pobór prądu na aku? Wiesz o tym, że były różne wersje tego..? w zależności od wersji wyposażenia samochodu...
pawcik60:
Na 99% był to Rezystor dmuchawy wentylatora po pomiarze spada do 0.001A jutro jak złożę do kupy na pewno napiszę co i jak w temacie pracy końcowej mojego poboru prądu w samochodzie Hyundai i30 CW FD 2010r 1.6CRDi. Dziękuję bardzo za pomoc wszystkim w szczególności forumowiczowi kuba oraz wszystkim zaangażowanym w temat tego postu Pozdrawiam serdecznie wszystkich i Dziękuję do usłuszenia w poście końcowym w sobotę wieczorem.
elektron1234:
Witam Wszystkich
To bardzo ciekawe żeby to był rezystor
pawcik60:
Kolego elektron1234 mogę się mylić ale auto było sprowadzane i kupione z komisu także one mogą być dłubniete i to by się potwierdzało ponieważ mógł być uszkodzony lutowany ponownie i sprawdzałem multimetrem na omy i tak samo też wskazuje na pierwszej dwóch biegach dobrze 0.002 tam coś wskazuje natomiast on był trafiony już od dłuższego czasu ten rezystor dmuchawy wentylatora ponieważ ten wentylator działał ale nie tak jak ja chciałem. Po prostu była przerwa i nie zamykał obwodu elektrycznego system i stąd ten pobór prądu właśnie on tam był chyba ten rezystor wyjmowany i też był sprawdzany i on tam nie był za dobry i po prostu wsadzili go na sztukę.
Nawigacja
[#] Następna strona