jeżeli nie spada ponizej tych 12,5V to nie ma się czego bać, w hondzie inteligentne jest na pokładzie od 2003r. (np. w accordzie 7 gen), akumulatory są tam zwykłe i jeżeli tylko sprawny jest ten system to problemów brak, miałem takiego accorda 8 lat, problemów nie było, teraz mam 8 gena juz 6 lat i też problemów nie ma, w tym poprzednim akumulator wymieniałem 2 razy, pierwszy raz zaraz po zakupie, drugi po 5 latach eksploatacji, a więc normalny okres życia akumulatora kupionego w takim zwykłym sklepie, w tym obecnym wymieniałem 1 raz po 4 latach eksploatacji od zakupu, a ile jeździł poprzedni właściciel kto wie
napięcie 12,7V to napięcie na full naładowanego zwykłego akumulatora, takiego któremu wysyci się elektrolit do 1,28 g/cm3, napięcie 12,5-12,6V to napięcie wysyconego elektrolitu do jakichś 1,26 g/cm3, jest to najczęściej występujący stan naładowania akumulatora w codziennej eksploatacji na dłuższych trasach, a jeżeli na krótkich to często jest nawet niżej - 12,3-12,4V, niewierzycie? zmierzcie na drugi dzień po zaparkowaniu samochodu

jeżeli nie spada napięcie poniżej 12,5V podczas ładowania, to ja kupiłbym zwykły aku, 14 lat uzywam samochody z inteligentnym i nigdy nie miałem problemu