Forum > i30 PD

I30 Sporadyczne problemy z uruchomieniem.

<< < (3/3)

Tatanka:

--- Cytat: traker w 22 Styczeń 2026, 20:11:24 ---Jeżeli ten twój samochód i30 jest z 2022 roku to gwarancja jest jeszcze do 2027 roku wal do ASO

--- Koniec cytatu ---
Jestem 2 właścicielem auta , a  poprzedni po 2 latach  przestał serwisować auto w ASO.  Nowy serwis (AutoKępa Lublin) podobno nie jest uznawany przez Hyundaia. Tak twierdził sprzedający i przyjąłem to za pewnik.

Tatanka:
W tym momencie sprawa wygląda tak :
1) Po podłączeniu rozrusznika " na krótko" auto odpala. Więc immobilizer raczej ok.  bo auto by  nie odpaliło , lub gasło ?
2) Podejrzane przekaźniki wypinane i wpinany nowy- auto nie pali z kluczyka
3) Wymieniona kostka stacyjki-auto nie pali z kluczyka.
4) Tempomat oraz informacja o zmianie biegu działa , brak szarpania przy zmianie biegów. Więc teoretycznie czujnik położenia sprzęgła jest ok.  Przynajmniej takie informacje znalazłem w necie  o problemach przy uszkodzonym czujniku.

Rihat:
Witam, posępne się pod temat, dzisiaj też miałem problem z odpaleniem, tylko u mnie troszkę inaczej to wyglądało bo rozrusznik kreci ale samochód nie odpalał, po kilku próbach silnik powoli zaczął się obracać ale zgasł, po dwóch kolejnych próbach gdy zagadał i dodałem gazu odpalił. Po zgaszeniu odpala od razu. Jakaś przyczyna? Później podjadę sprawdzić błędy.

Pozdro.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej