Forum > ix35 EL
Montaż Modułu świateł do jazdy dziennej.
...kuba...:
Nie trzeba żadnego dodatkowego modułu, przewody akurat do tego powinny być.. wyciągnij zaślepkę czujnika, możesz mieć tam też czujnik do klimatyzacji, bo jest zespolony ze zmierzchowym. Całość sterowania jest w BCM. Dokładasz tylko manetkę i czujnik, i robisz też tak, żeby DRL włączały się na pozycji AUTO a potem po zmierzchu same się wyłączały a włączały się oryginalne
dsider:
tutaj można wszystko znaleźć i wyczytać (w tym schematy)
https://lepard.eu/modul-swiatel-do-jazdy-dziennej-drl/
elektron1234:
Witam Wszystkich Montowałem taki moduł do swiateł drogowych. Moduł kupowałem na allegro tylko z tych drozszych produkcji polskiej. Zadnych problemów nie było Swiatła drogowe swiecą na 30%. Teraz jednak u siebie zamontowałem w kierunkach drl ledowe (kierunek i dzienne) i z tego bardziej jestem zadowolony Powodzenia
Kretmg92:
Na jesienie montowałem drl w drogowe (zastanawiałem się nad przeciwmgłowymi). Wybrałem polski produkt, który ma kilka funkcji w tym najważniejszą czyli regulacja od 5 do 100% mocy święcenia. 30% wizualnie to dużo za dużo w światłach drogowych. Za mocno to świeci.
Wybrałem taki i taki montaż bo wygląda to jak fabryka w wielu autach i nie zwraca tak uwagi. Nawet na przeglądzie.
Na razie jestem zadowolony z tego. Choć wpisałem to jakoś tak, że jak włączam grzanie szyby tył to wyłącza mi światła drl xD choć po poprzednim aucie to, że lusterka grzeją się wyłącznie gdy grzeje się tylna szyba mnie drażni.
Nawigacja