Witam wszystkich forumowiczów, mój problem leży w tym, że nie wypala się DPF. Wcześniej wypalał się często, końcówka rury była czysta, teraz zauważyłem, że jest w mokrej sadzy. Nie ma też zwiększonego zużycie paliwa po zdjęciu nogi z gazu. kilka razy próbował się rozpocząć proces wypalania ale po paru sekundach kończył się. W lipcu DPF oddałem do mycia trochę parametry ciśnieniowe na wydruku po myciu się poprawiły. Przeciwciśnienie przed czyszczeniem min 140mbar max 250 mbar wynik 178,6. Po czyszczeniu min 100 mbar max 140 mbar wynik 118.6 mbar. Wcześniej udało mi się dwa razy wymusić interfejsem regenerację wymuszoną DPF. Teraz nie chce się rozpocząć. Nagromadzenie sadzy było 44.7 po trasie 160 km w jedna i drugą stronę i podpięciu kompa ilość sadzy 33,2. Chwilowo była nierówna praca silnika (szarpanie). Brak pomysłów gdzie szukać przyczyny nie wypalania się DPF, czujnik różnicy ciśnień zmieniony, czujnik temperatury w dpf żyje, bo zmienia się temperatura spalin w filtrze. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie. Wymienić na nowy dpf? nie wiem czy to rozwiąże problem braku wypalania.