Czesc, nowy na forum, szukalem ale nie znalazlem tego problemu dlatego pytam tutaj i z gory dziekuje za pomoc
Kupilem nowe radio Android, dokladnie takie:
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-hyundai-ix35-2009-2015-android-carplay-android-auto-17115807902Udalo mi sie je podlaczyc samemu mimo ze jestem totalnym laikiem. W sensie radio dziala, przycisku na kierwonicy dzialaja, glosniki dzialaja.
Pozostalo podlaczyc orginalna kamere cofania i tutaj nasowa sie problem. Po dlugim szukaniu w internecie nie znalazlem dokladnej instrukcji jesli chodzi o moja sytuacje.
Opisuje:
Orginalnie wychodza dwa kable, jeden RCA zolty (czyli Video od kamerki tylnej), i drugi cienki zielony, wydaje mi sie ze jest to 12v do uruchomienia kamery jak sie wlacza wsteczny bieg.
I teraz oryginalne podpiecie wydaje mi sie troche pogmatwane. (zdjecie org4.jpg)
Otoz zielony kabel chyba 12v. idzie do kostki mini-iso, ta jest podlaczona do nawigacji i wydaje mi sie ze uzywa PIN C 7 (zdjecie blaupunkt)
Z kostki mini-iso ´wraca´ rozowy kabel z napisem Reverse do zoltego RCA, ktory jest podlaczony do nawigacji za pomoca RCA video in (wydaje mi sie ze uzywa PIN 32 Aux IN Video albo PIN 13 VIDEO GND)
Orginalna nawigacja to Blaupunkt
Nowa nawigacja posiada oczywiscie wszystkie kable, natomiast nie wiem co zrobic i gdzie podlaczyc kabel 12v aby wlaczalo kamere tylno gdy sie wlaczy wsteczny.
Nie wiem czy zielony orginalny kable musze zlaczyc z nowym fioletowym Break (zdjecie new1.jpg), czy potrzebuje jakiegos adaptera ? czy moze jeszcze cos innego ?
Dajcie znac jesli macie dodaktowe pytania.
Z gory dziekuje za kazda pomoc!