Forum > i30 PD

Dziwne działanie wycieraczek przednich

<< < (2/3) > >>

...kuba...:
Spróbuj poruszać mechanizmem wycieraczek trzymając w miejscu mocowania ramienia. Może pękło coś w mechanizmie wycieraczek i stąd przestawienie..

robaszek127:
Mogło się wyrobić lub utlenić to mocowanie wycieraczki. W  getzie na tyle zrobione z kiepskiego stopu utleniło się i zablokowało wycieraczkę na amen. Nie pomogło nawet jej smarowanie bo się to utleniało i blokowało wewnętrzny trzpień metalowy. Trzeba z bliska zobaczyć co tam się stało.

grzegorz.za:
Cześć Wam,
podejrzewam, że mam podobny problem. Wycieraczki pracują normalnie na prawie całej długości swojej "trasy". Tuż po powrocie do dolnego położenia wykonują jednak jeszcze jeden mały ruch i podnoszą się o kilka, kilkanaście centrymetrów - raz więcej, raz mniej, raz wcale. Czasami potrafią zatrzymać się w górnym położeniu na kilka sekund, po czym żwawo wracają na dół. Podejrzewam klejący się przekaźnik, ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Jakieś pomysły? Przypadek jest dosyć irytujący...

robaszek127:
Ja mam coś takiego w tylnej klapie z wycieraczką. Ale to znany problem z wiązką przewodów co się łamią od otwierania klapy. Dodatkowy kabel plusowy steruje wycieraczką by stawała w odpowiednim miejscu. Jak coś jest nie tak to staje losowo i chodzi np. zamiast raz to kilka razy. Zobacz dla pewności wiązkę.

grzegorz.za:
Tak, rozumiem, ale w przednich wycieraczkach nie ma ruchomej wiązki, która mogłaby się złamać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej