Forum > i30 GD

spala litr oleju na 1000 kilometrów

<< < (2/2)

robaszek127:
Ja bym się pozbył tego auta i tyle nawet ze stratą. Remont tego silnika GDi to kupa kasy plus trzeba wymienić katalizator. A po remoncie i tak nie wiadomo ile silnik pojeździ. Najlepsza opcja to zakup drugiego silnika ale tu mamy wadliwe więc też trzeba dokładnie sprawdzić co  się kupuje i do tego ceny będą wysokie. Jak to w życiu i hyundaiu bo jak się psuje to wtedy używki są drogie bo chodliwe.

rafal89w:
Mam identyczny problem jak napisał autor posta. Do tego świeci mi się ciągle kontrolka katalizatora. Co ją skasuję to pojawią się na nowo. Auto kupiłem we wrześniu 2024 przy przebiegu 155000 km, a zauważyłem po około pół roku, że coś nie tak z tym spalaniem i wychodzi faktycznie jakiś 1 litr oleju na 1000 km :( Skoro check engine ciągle się świeci przez kata to raczej jego wymiana nic już tutaj nie da :(

robaszek127:
Poprzedni właściciel wiedział co się świeci i sprzedał auto póki jeszcze silnik działa. Kupując ten silnik od razu trzeba sprawdzić katalizator bo potem będzie juz za późno. Zostaje dolewać olej i jeździć do śmierci silnika ale oczywiście katalizator do wycięcia od razu.  Teraz zostaje wlać gęstszy olej typu 10W40 i tyle.

daniello1234:
Ciekawa lektury.

Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI https://share.google/YSefzqyu7Zn5svq8e

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej