Forum > Getz
Getz 1.1 - brak/spadek mocy?
robaszek127:
Widzę, ze jeździsz do takich mechaników co nawet się nie znają na hyudaiu i skoro sprawdzili pompę i owe sitko to powino znaleźć filtr paliwa. Sam wymieniłam pompę na nową to przyokazji wymieniłem filtr i sitko też. Jeździłem na gazie więc paliwo dla mnie nie było ważne. Tu masz pompę zdjęcie z allegro u mnie wyglądała taka samo. To czarne to filtr i w nim siedzi pompa bo ma taką budowę.
U mnie dodatkowo ktoś co pewnie wymieniał kiedyś pompę to nie włożył uszczelek gumowych na połączniach z filtrem. Musiałem sam dorobić gumki z fajki od świec. Bo pewnie ciśnienie uciekało na boki i pompa pracowała ciężej.
Ozik89:
Nie wiem, 4 mechaników stwierdziło ze nie ma ;/ katalog samochodowy tez pokazuje ze moj model rzekomo nie ma, ale mniejsza z tym, ponagle zeby sprawdził ponownie, moze przeoczył. A jakies inne pomysly odnosnie tego spadku mocy?
Ozik89:
Dobra filtr paliwa przepatrzony. Nie był w ogóle zatkany... ;/ jakieś pomysły? bo mechanik rozkłada ręce juz..
rafisz:
hmmm, a sonda lambda w jakim stanie? korekty ltft i stft jakie, szczególnie w momencie wciśnięcia pedału do podłogi?
Ozik89:
Wszystko w porządku. :(
Nawigacja
[#] Następna strona