Autor Wątek: Problem z pilotem w kluczyku  (Przeczytany 1982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MarekBKS

• HKP
  • **
Problem z pilotem w kluczyku
« dnia: 24 Sierpień 2025, 17:34:08 »
Witam,
miałem problem z działaniem pilota (otwieranie i zamykanie) w Hyundai i30 2009rok.
Wymieniłem baterię na nową, ale nie zawsze działał. Początkowo myślałem, że to problem z gniazdem od baterii i gdzieś nie łączy, potem przestał mi działać wogóle. Kupiłem baterie do przylutowania i pilot zaczął działać. Było wszystko o.k. Pojechałem na plac zabaw i przestał działać. Rozebrałem pilot pruszałem płytką i znów zaczął działać, ale tylko na jakiś czas. Powtarza się to ciągle po rozebraniu działa przez jakiś czas potem przestaję. Gdzie szukać przyczyny? Czy sam to sprawdzę?

Offline rafisz

• Giełda
Odp: Problem z pilotem w kluczyku
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Wrzesień 2025, 19:01:45 »
jakiś zimny lut albo pęknieta ścieżka na płytce

Offline pawcik60

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Luty 2026, 21:29:32 »
Powrót na stacyjce jest do końca czy na ACC prąd po zapłonie jak jest stacyjka w pozycji ACC to zamek centralny nie działa.

Offline ...kuba...

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Luty 2026, 11:17:53 »
Powrót na stacyjce jest do końca czy na ACC prąd po zapłonie jak jest stacyjka w pozycji ACC to zamek centralny nie działa.
Da się chyba to sprawdzić sprawdzając czy będzie dało się włączyć radio albo szyby elektryczne będą działały po dłuższym czasie niż 30s od wyjęcia kluczyka.? Chociaż po otwarciu drzwi chyba przestają działać.

Co do pilota to zaświeca się czerwona dioda jak pilot nie działa? ewidętnie wyglada na zimny lut.. albo niesprawny przycisk..