Forum > ix35 EL

Kierownica podgrzewana - dokładka

(1/2) > >>

Ramzes:
Witam  :)

Myślę o dokładce podgrzewanej kierownicy. Auto z 2012 r. czyli przedlift. Zakupiłem już kierownicę (bodajże poliftową) i teraz pytanie.. jak to sensownie ogarnąć?  Zwijak pewnie też do wymiany będzie a dalej? Jakiś moduł sterujący? Ktoś coś?

...kuba...:
Tak zwijak na 100% trzeba do wersji z podgrzewaną kierownicą, i włącznik podgrzewania i w niektórych modelach podciągnięcie do kontrolki na liczniku - nie wiem czy tu też, mogę sprawdzić i w sumie powinno być tyle. jak chcesz to mam oryginalne piny do zarobienia na przewody do wtyczek.

Ramzes:
A jakiś moduł/sterownik? Bo sam włącznik też trzeba gdzieś wpiąć

...kuba...:

--- Cytat: Ramzes w 14 Lipiec 2025, 11:29:57 ---A jakiś moduł/sterownik? Bo sam włącznik też trzeba gdzieś wpiąć

--- Koniec cytatu ---
Sprawdź kierwonicę w niej powinien być moduł od podgrzewania, to jeszcze wersja, gdzie moduł sterujący powinien być w kierownicy i z niego bezpośrednio na włącznik oraz masa i na bezpieczniki zasilanie. Tak jak mówiłe, możliwe jeszcze, że na jeden przewód do licznika na kontrolkę jeśli jest...
Wyłącznik może być różny, na Twoje szczęście w tym modelu nie jest jeszcze zespolony i można dołożyć sam przełącznik ogrzewania - o ile w tym miejscu nie masz już np. przełącznika od napędów, to już musiałbym sprawdzać po VIN jaki nr podchodzi...

Ramzes:
Z przełącznikiem to juz raczej będę musiał pokombinować. Po lewej wszystko zajęte i zostaje tylko tunel środkowy przy gniazdach zapalniczki.
A ten moduł to coś takiego? I jeśli dobrze zrozumiałem to wpinam kierownicę (wraz z tym modułem jesli to ten)w nowy zwijak i dalej juz tylko włącznik i teoretycznie powinno być ok?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej