Autor Wątek: [Accent LC] Brzydki zapach z nawiewu  (Przeczytany 15733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline albert

• Giełda
[Accent LC] Brzydki zapach z nawiewu
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Styczeń 2014, 22:28:36 »
Przymierzałem się do takiej przeróbki w swoim Gacku, ale dałem spokój. Jak dla mnie za dużo przeróbek.
Tutaj link do tematu:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1873

Zrobiłem tak, jak napisał kosmos2011. Na wlocie powietrza założyłem siatkę z tworzywa i na nią kawałek moskitiery. Zapach są, ale liści już nie.  :mrgreen:

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Styczeń 2014, 22:31:40 »
Ja bym zaryzykował i przerobił tak jak powinno być. Trzeba by podzwonić po allegrowiczach, którzy mają takie auta na części ale przedtem trzeba być pewnym co potrzeba. Na oko to na pewno pojemnik na filtr oraz plastikowa rura powietrzna od filtra bo widać, że wygląda trochę inaczej. Zawsze można się dogadać i podjechać autem, zdemontować pokrywę schowka i na żywo porównać, kupić co potrzeba. Ciekawe tylko ile zaśpiewają za te graty ale ja właśnie bym tak zrobił. Powodzenia.

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Styczeń 2014, 22:41:06 »
Zbyszek, ja też chciałem wsadzić obudowę filtra, bo wymiarowo pasuje. Tylko nie przejdzie przez otwór schowka, jest za duża. Trzeba wycinać dolną listwę pod schowkiem, albo przecinać obudowę na dwie części.
Ale może w Accencie jest inaczej.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Styczeń 2014, 23:48:31 »
W Accencie LC dolną listwę się odkręca.

KISIEL2000

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Styczeń 2014, 13:54:51 »
Cytat: "kosmos2011"

Chyba najprostszym rozwiązaniem jest pod demontażu plastikowego podszybia nałożenie na główny wlot powietrza do kabiny kawałek pończochy. Można poszukać na złomie brakujących części i wymienić zamiast które są teraz, ale czy warto?  

[url=http://images64.fotosik.pl/543/6b4767e3f1bb8f5fm.jpg]Obrazek[/URL]

Czy oprócz zatrzasków jest jeszcze coś co trzyma plastikowy element podszybia?

Ja bym proponował założyć tam jako filtr tkaniny z worków do odkurzaczy (tkanina, a nie papierowy worek) i/lub też piankę filtracyjna jaką sie używa w filtrach akwarystycznych, urządzeniach typu separatory mgły olejowej itp.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Styczeń 2014, 15:20:19 »
Są cztery kołki po dwa na każdą połówkę plastikowego podszybia. Dwie połówki są połączone na środku na "wsuwkę", a na drugich końcu wchodzi pod zawias maski.