Forum > i20
Hyundai i20 1.4 CRDi 2009 – nawiew działa tylko na 4. biegu
Dawii123:
witam serdecznie wszystkich.
Posiadam samochód Hyundai i20 1.4 crdi 2009r mam problem z nawiewem. 1,2,3 bieg nie działa jak dam an 4 bieg dmucha pełną parą. Wymieniłem rezystor dmuchawy na nowy i dalej to samo dmucha tylko na 4 biegu. Wymieniłem również przekaźnik dmuchawy i nadal dmucha tylko na 4 biegu . Podmieniłem panel nawiewu i dalej to samo. Dmucha tylko na 4 biegu , ale jak np jak dam na 1 bieg to słyszę tykanie takie jakby z przekaźnika czy wentylatora. Proszę o pomoc czy to wina wentylatora?? Dodam ze kostka z przewodem którą podłączam do rezystora dmuchawy wygląda ok nie wygląda żeby była nadtopiona itp.
Albi:
Mogą być łożyska i po wymianie zabezpieczenia termicznego jeśli silnik nie da radę ruszyć to znów spali zabezpieczenie ja miałem tak w renault gdzie zabezpieczenie było 190st wstawiłem 210° i pracuje już kilka lat bez problemu
Dawii123:
Zabezpieczenie termiczne to chodzi o bezpuecznik tetmiczny ktory znajduje si%u0119 przy rezystorze dmuchawy.
Dawii123:
Czy ktoś móze doradzi jak wyciągnąć ten wentylator nadmuchu?? Na iłu śrubach złapany jest?? Zdemontowalem plastik osłonę pod kierownicą i widzę go i wtyczkę. Tylko niewiem jak tam dojść. Trzeba pedał gazu zdemontować ??
Albi:
Tak taki bezpiecznik i zazwyczaj wystarczy wlutować nowy za kilka zł bez wymiany całej części jak zdemontować to nie pomogę
Nawigacja
[#] Następna strona