Forum > i40 VF
Ciężko wchodzą biegi!!
Pocztex4:
No właśnie przy pedale luzu nie ma wcale, jak tylko dotknę pedał łącznik też się rusza z tym że zanim poczuję opór sprzęgła ten łącznik wsuwa się w pompkę z jakieś 2cm.
Cobra_JM:
No to wychodzi na złe odpowietrzenie lub potem na ten dodatkowy moduł przy łączniku. Najpierw spróbuj odpowietrzenia a potem decyduj. Nie wiem co Ci jeszcze doradzić :-(((.
U mnie zadziałała pełna wymiana tych 2 elementów.
Kupiłem je w ASO - oryginały.
Robione w warsztacie przy stacji kontroli więc nie robią na odpieprz aby się stacja nie dowaliła do roboty. Muszą trzymać markę solidnych.
Mam na tej stacji kumpla i sam mi ją polecił że dobrze robią. Inaczej by mi nie puścił autka po ich ewentualnej spieprzonej robocie, a ja bym miał powód do reklamacji naprawy. Przy moim stylu jazdy wszystko musi być sprawne.
Pocztex4:
W poniedziałek pojadę odpowietrzyć jak to nie pomoże sprawdzę te elementy co mówisz i zacznę działać. Dam znać co wyjdzie. Dzięki 👍
XT1097:
To że ktoś wymienił olej w skrzyni nie oznacza że Ci tknął układu sprzęgła. To dwie osobne sprawy. Wiara w wymieniactwo oleju nie upada. Pompka sprzęgła to koszt jakichś 300 zł, odpowietrzenie to żadna kasa ale trzeba to umiejętnie zrobić.
Jest też motyw z tłumikiem drgań jak w filmie na YT ale nie wiem czy takowy masz. Tak czy inaczej najpierw odpowietrzenie a potem wymiana pompy sprzęgła.
//www.youtube.com/watch?v=VxxRe_OTvZw
Stacje kontroli pojazdu przy ASO to układ zamknięty naganiaczy. Typowo w SKP klient sam przejeżdża przez ścieżkę więc jakieś luzy na pedałach nie będą wychwycone. Ja bylem u takiego naganiacza raz i tylko raz, koło roku 2000 - pan z SKP zaczął mi pokazywać że w 3 letniej Xsarze on widzi jakieś wyzabkowania na oponach, że amortyzatory do wymiany, że z trylinką w bagażniku trzeba jeździć bo jak kierowca lewy przód to prawy tył nie dociążony... Auto sprzedałem ponad 10 latach z oryginalnymi amorami.
Cobra_JM:
Akurat ta stacja nie jest przy ASO tylko przy normalnym warsztacie. Na przeglądzie kumpel mi trzepie autko równo bo zna mój styl jazdy :-))) (rajdowo ale przepisowo - szybki start , ostre zakręty i szybkie hamowania). Przy takiej jeździe wszystko MUSI być sprawne. Ja też nie chce aby coś olał a potem w trakcie jazdy się posypie bo to puścił "po znajomości". Jak tylko coś widzi to zaraz mi mówi i wie że to szybko będzie zrobione (wiadomo trzeba ściągnąć części , umówić się na robotę). Po robocie jadę do niego i sprawdza czy wszystko jest OK. Tak więc wiem że ten warsztat robi dobrze.
Nawigacja
[#] Następna strona