Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Instalacja LPG na bezpośrednim wtrysku (GDI / T-GDI)

<< < (2/4) > >>

XT1097:
Poszukaj sobie filmiki. Mają dość dobry marketing..
//www.youtube.com/watch?v=5t6VsBkgH18

robaszek127:
Film przed 5 lat i klient jechał 400km by gaz montować. A jak będzie coś nie tak to będzie dymał 400km na reklamację ;D Gwarancja pewnie taka, że jak padną wtryski benzynowe to będzie wina wady producenta a w ASO powiedzą że to od instalacji LPG.

kamill94:
Właśnie są te prezentacje aut, ale żadnych szczegółów nie podali. Nie wiadomo jaka instalacja, jaki koszt itp. A to co mnie najbardziej interesuje, czyli wnioski po dłuższym użytkowaniu takiego auta to już w ogóle nie możliwe do znalezienia w internecie. Ja podpytywałem monterów LPG u mnie w okolicy to każdy wspominał że można, ale bywają problemy z emulacją parametrów dla ECU benzynowego i trzeba często podpierać się automatycznym kasownikiem błędów. No a takie coś mnie nie bardzo interesuje. Jeśli miałbym w to inwestować to tylko w przypadku jakby to było sprawdzone i w 100% dobrze współpracujące z elektroniką auta.  :o
Niestety takimi wnioskami z perspektywy czasy mało kto się chwali, może po prostu za mało tych silników jeździ zagazowanych jeszcze.

XT1097:
Dlatego ja w Megane dałem siebie spokój. Ale co kto woli

kamill94:
Finalnie skończyło się na instalacji ze sterownikiem Europegas Injecto. Silnik działa bardzo dobrze, brak żadnych błędów podczas jazdy. Spalanie ~7,5L Lpg + ~1,6L benzyny w jeździe trasa + miasto.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej