Forum > i30 PD
Złącze OBD
Miromat:
--- Cytat: XT1097 w 22 Marzec 2025, 20:57:41 ---Miromat, nie wysługuj się innymi w najprostszych czynnościach. Najpierw pytaj google, potem YT a potem na forum.
--- Koniec cytatu ---
Plama na honorze będzie jak byś odpowiedział?
tomilipin:
Kolego Miromat, trochę się buntujemy, bo pytasz o bardzo podstawowe informacje. Oczywiście, masz prawo nie wiedzieć gdzie znajduje się złącze OBD, ale dużo szybciej znalazłbyś odpowiedź samodzielnie wpisując w Google dosłownie dwa słowa: "OBD i30", no może jeszcze ewentualnie dodałbyś rok produkcji auta. Wyszukanie tego zajmuje 5 sekund, czyli jakieś 4 lub 5 razy dłużej, niż założenie nowego wątku na forum.
--- Cytat: draco40 w 23 Marzec 2025, 12:59:19 ---Zasadniczo, wszytko już gdzieś jest opisane, po kiego to forum zatem ?
--- Koniec cytatu ---
Choćby po to, żeby informacje na temat i30 znajdowały się w jednym miejscu, a nie wszędzie po trochu. Dlatego, oprócz kąśliwego komentarza, dodałem link do filmiku wyjaśniającego zagadnienie.
Jakbyście panowie kiedyś potrzebowali wymienić baterie w pilocie od telewizora to też śmiało piszcie na forum - napiszemy albo nagramy filmik i pokażemy jak to się robi ;) https://kwejk.pl/obrazek/3901573/stare-ale-bawi.html
traker:
To tak jest jak młodzi ludzie nie czytają ze zrozumieniem i nie wiedzą gdzie szukać odpowiedzi
Na pytanie jw.
Jestem pewien ,że ten pytający nie znajdzie nigdzie odpowiedzi w jakiej proporcji należy stosować olej mikxol do paliwa w Wartburgu
XT1097:
Chcesz dać człowiekowi wędkę zamiast ryby a on weźmie i z tą wędką cię pogoni :D :D
tomilipin:
--- Cytat: tomilipin w 25 Marzec 2025, 18:28:04 ---Wyszukanie tego zajmuje 5 sekund, czyli jakieś 4 lub 5 razy dłużej, niż założenie nowego wątku na forum.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście chodziło mi o krócej. Wyszukać jest krócej, niż zapytać na forum.
Nawigacja