Forum > Lantra / Elantra
Połączenie bezprzewodowe Android Auto
Krzbal:
Witam!
Postanowiłem pozbyć się kabelków i zacząć korzystać z Android Auto przez BT. Kupiłem takie chińskie cudo, tz. CarlinKit 5.0. Mój samochód to Hyundai Elantra CN7 (2022), a telefon to Motorola Edge 40 NEO.
Po podłączeniu urządzenie program Android Auto (AA) uruchomił się automatycznie i poprawnie. Niestety po podłączeniu pendriva z plikami mp3 natychmiast przerywane jest połączenie AA i uruchamia się odtwarzanie plików muzycznych, natomiast ikona AA jest nieaktywna i nie ma możliwości uruchomienia tego programu. Po usunięciu pendriva - AA znowu działa poprawnie. Problem nie jest związany z pendrivem, sprawdzałem różne pojemności i systemy plików, zawsze jest tak samo. Oprogramowanie urządzenia zaktualizowałem do najnowszej wersji.
Proszę o pomoc!
dsider:
Jeśli dotąd nie zapoznałeś się uważnie z instrukcją, obejrzyj sobie na początek, jak należy podłączyć Carlinkit do stacji multimedialnej samochodu i sparować z telefonem (np. link poniżej), a sam uznasz swoje problemy za bezprzedmiotowe...
https://www.youtube.com/watch?v=pwZZ9tQFSPM
traker:
Dziwna sprawa w naszej rodzinnej ELANTRZE CN7 rok produkcji 2021 ,pierwsza rejestracja luty 2022 zarówno Android Auto jak i Apple Car Play działa bez żadnych problemów bezprzewodowo , zatem w 2022 roku dali gorsze radio, tak jak w moim i30 1.5 GDI 48V 140 KM rok produkcji 2024,tam mam podpiętego carlinkit aby bez kabelka działać z iPhone'a ,Pozdrawiam :o
Krzbal:
--- Cytat: dsider w 22 Luty 2025, 11:52:46 ---Jeśli dotąd nie zapoznałeś się uważnie z instrukcją, obejrzyj sobie na początek, jak należy podłączyć Carlinkit do stacji multimedialnej samochodu i sparować z telefonem (np. link poniżej), a sam uznasz swoje problemy za bezprzedmiotowe...
https://www.youtube.com/watch?v=pwZZ9tQFSPM
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję za zainteresowanie pytaniem!
Ale:
- Znam większość fimików na ten temat opublikowanych na YT.
- Na filmiku jest nie ten ten model samochodu i iPhone, a ja używam Androida.
- Przepraszam, ale nieprecyzyjne zdefiniowałem problem. AA rozłącza się po podłączeniu pendrive bezpośrednio do urządzenia CarlinkKit (na filmiku widać, że jest takie gniazdo)
Tak więc nie zbliżyliśmy się do rozwiązania mojego problemu.
Krzbal:
--- Cytat: traker w 22 Luty 2025, 16:43:30 ---Dziwna sprawa w naszej rodzinnej ELANTRZE CN7 rok produkcji 2021 ,pierwsza rejestracja luty 2022 zarówno Android Auto jak i Apple Car Play działa bez żadnych problemów bezprzewodowo , zatem w 2022 roku dali gorsze radio, tak jak w moim i30 1.5 GDI 48V 140 KM rok produkcji 2024,tam mam podpiętego carlinkit aby bez kabelka działać z iPhone'a ,Pozdrawiam :o
--- Koniec cytatu ---
W moim egzemplarzu Executive AA działa tylko po kabelku :-[
Nawigacja
[#] Następna strona