Forum > ix35 EL
Kontrolki, wspomaganie i odpalanie
Calgary:
Potwierdziło się to alternator. Tylko jego cena : 420euro wydaje mi się bardzo wysoką. Nadmienię że mieszkam w Irlandii. Sprawdzałem w internecie i można już kupić za około 150, 200 euro. Dlatego moje zdziwienie.Mechanik powiedział że to zależy od wyposażenia danego modelu i od firmy .Ta firma to Hella.Moje pytanie czy mogę się czuć nabity w butelkę czy moje zdziwienie jest nie uzasadnione . Dzięki.
robaszek127:
Może tylko wina szczotek lub regulatora a nie od razu wymieniać cały alternator. Alernator może być inny byle pasował.
Calgary:
Szczotki były całkiem zjechane, praktycznie to ich nie było.Podobno te tańsze to chińszczyzna, a ta firma Hella to ponoć jest dobra. Tak czy tak zamontowany więc go nie wymienię na tańszy.
robaszek127:
Dlatego najpierw się wymienia same szczotki lub szczotki razem z regulatorem bo to prosta naprawa i raczej tania.
Calgary:
Dokładnie bym tak zrobił, gdyby były jakiekolwiek oznaki że coś jest nie tak. Wcześniej nie było żadnych problemów. Ale z drugiej strony mogłem się zorientować,że mając przebieg 350.000 tyś km, może w końcu odmówić posłuszeństwa. Cóż Polak mądry po szkodzie. Co nie zmienia faktu że cena 420euro wydaje mi się kosmiczna.
.
Nawigacja
[#] Następna strona