Forum > i40 VF

I40 brak ogrzewania.

<< < (2/9) > >>

XT1097:
Nie wiem gdzie wlot a gdzie wylot - nie mam takiego auta. Wlot rozgrzeje się szybciej niż wylot. Możesz też dotykać rurek w kabinie - pisałeś że dotykałem że gorące. Chodzi o to żeby wyłapać czy dolot i wylot równomiernie się nagrzewają - wylot trochę wolniej bo woda oddaje ciepło do powietrza
O uszczelke pytam bo ktoś na forumial wymieniana i mechanik założył zły typ - do innej wersji silnika. To spowodowało zaślepienie głównego kanału wodnego i chłodzenie totalnie szalało ten nie działało

Darkam123:
Zastanawiam się czy nie zastosować drastycznej metody, mianowicie kamix. Boję się trochę że rozczelni. Ale wczoraj walczyłem trochę płukanie Prestonem i z K2. Powiem ze trochę puściło więc może jeszcze jest zasyfiona.

Darkam123:
Klapka się rusza i słychać że pracuje.. a może termostat ? Wczoraj mimo że klekotal z godzinę złapał temperaturę 74 stopnie. Nie bylo to pod obciążeniem więc nie wiem..

XT1097:
Ale to płukanie to robisz na odpietej nagrzewnicy? To czym pluczesz idzie tylko przez nagrzewnicę?
Nie rozumiem dlaczego pluczesz a nie sprawdzisz jak grzeją się rurki zasilająca i powrotną z nagrzewnicy
Prosta metoda na sprawdzenie termostatu: czy wąż na górze chłodnicy nagrzewa się stopniowo, jak cały układ chłodzący (źle) czy do pierwszego otwarcia termostatu jest zimny a potem stopniowo się nagrzewa.

Darkam123:
Dziś zrobiłem krótka trasę 12 km. Trochę na światłach itp. I jak dojechałem waz był ciepły. Nie powiem ze gorący bo ja mogłem trzymać. Nagrzewnice płakałem bezpośrednio.  Na odpietych wężach itp. Górny waz w komorze silnika jest ciepły, dolny nie. W kabinie rurka ta bliżej która beż problemu dotknę jest gorąca. Ta druga ledwo co ciepła nie mówiąc że zimna
 Kwestia tego że w tym i40 nigdy szalu nie było z ogrzewaniem.mozliwe jest ze rurki w komorze są zamienione ? Podejrzewam że wlot jest na gorze a wylot niżej.  Wrzuciłby ktoś zdjęcie ze swojej i40 jak to ma podłączone?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej