Forum > i40 VF
I40 brak ogrzewania.
Darkam123:
Czy jesteście podłączona będę miał zewnętrzna pompkę z przewodami, gdy włączę nadmuch i ogrzewanie podczas plukania to coś może się wydarzyć?
XT1097:
A masz jakiś prosty OBD? Podejrzyj czy też zarejestruj przebieg temperatury. Jeżeli termostat jest sprawny to temperatura cieczy rośnie szybko do temperatury otwarcia termostatu (przeważnie 85-90 stopni). Kiedy osiąga tą temperaturę termostat się uchyla i dopuszcza chłodnego płynu z dużego obiegu co skutkuje szybkim spadniemy temperatury cieczy. Potem temperatura znów rośnie do otwarcia termostatu i znów spada - robią się takie ząbki na wykresie.
Być może masz faktycznie walnięty termostat tzn ciągle otwarty. To skutkuje bardzo powolnym nagrzewaniem silnika a co za tym idzie słabym ogrzewaniem. To jest wysoce prawdopodobne.
A.jak drożność te twojej nagrzewnicy przy tym czyszczeniu leci przez nią dobrze czy tylko ciurka?
Ale z tym OBD koniecznie sprawdź
Darkam123:
Leci dość dobrze , tyle że podobno jeśli zapchana nagrzewnica będzie to i tak będzie leciało. Zastanawia mnie czy jak zrobię sztuczny obieg z pompki to czy mogę włączyć nawiew i ogrzewanie ma zapłonie? Czy od razu mi wypchnie płyńz pozostałych rurek? Obd mam Elm prosta kostkę i sd prog i jakas tam diagnostyka jest. Temperaturę tak jak pisałem
Miałem 72-74 ale to na postoju i około 0 na dworze .
Darkam123:
Nie daje mi spokoju więc nawet dziś poszedłem do samochodu. Rozgrzałem go. Może nie ma pełna temperaturę. Ale z 70 miał. Łapy pod maskę od węży do nagrzewnicy. Górny zimny, dolny , może nie gorący ale dość ciepły. Od środka rurka nagrzewnicy ta bliżej dość ciepla, ta w stronę pasażera też ciepła ale minimalnie. Czy możliwe że węże są zamienione. Ja włożyłem.tak jak były pierwotnie ale może ktoś coś. Masakra jakaś z tym samochodem
Darkam123:
Czujnik temperatury termistor nagrzewnicy znajdujacy się przy lewej nodze pasazera ? Możliwe co on coś mota?
Nawigacja
[#] Następna strona