Forum > i30 GD
Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI
daniello1234:
Wszystko fantastyczne cudownie opisane obszernie.
Tak sie nie robi bo to wywołuje bardzo skrajne uczucia Rozumiem że można poprzez fakty stwierdzić że coś jest zle bo i tu fakty koniec kropka.
Każdy wtedy wie co i jak. I co dalej robić chce
Ja osobiście po tym co ty mówisz byłem bardzo niepewny i nadal mam duże wątpliwości. Tak się nie robi bo to wprowadziło wielu użytkowników w panikę
Profesjonalnie było ny podejść do tematu z ogromym spokojem i wtedy wyrazić jedną sspujna opinie.
A u ciebie to taka przemoc domowa a za chwilę kocham was. Kolokwialnie mówiąc.
Mi ta forma przekazu nie pasuje.
TomW:
Dobrze, z poprzedniego filmu widzę że problem z katalizatorem rozciąga się również na inne jednostki. Mam zatem pytanie - czy odpowiednim stylem jazdy można częściowo zminimalizować problem drobin katalizatora w silniku? W przypadku silnika 1,6 gdi mówił Pan, że być może jest to też sprawa utrzymywania wyższych obrotów w trakcie jazdy. Czy podobnie może być przy 1,5 tgdi ?
robaszek127:
Silnik 1.6GDI działa na bardzo ubogiej mieszance i nawet ostatni filmik tego mechanika pokazuje jakie są białe świece. Jak widać ukruszenia katalizatora chyba tylko wychodzi wstawienie nowego metalowego o większej wytrzymałości na temperaturę.
elektron1234:
Witam Wszystkich
Po prostu trzeba "wyrzucić" katalizator i problemy się skończą.
O czym w ogóle gdybać. UE wymysliła sobie takie wyśrubowane
parametry EURO i tyle.Niestety odbija sie to tylko na włascicielach aut
bo to my ponosimy koszty tego dziadostwa.
Przepraszam wszystkich że sie uniosłem ale zaczyna mnie to wszystko wkurzać
Pozdrawiam
Stanisław
robaszek127:
Ten zielony ład i normy Eco zabiły samochody jakie znamy dawniej. Sam się przekonałem co oznacza EGR w dieslu i jak się pięknie zapycha. Plus wymysły typu DPF abyś szybciej silnik niszczył. A idealnym przykładem co zrobili bo miały wejść elektryki to wciskanie wszędzie silnika 1.2 Piuretech.
Nawigacja
[#] Następna strona