Forum > i30 GD

Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI

<< < (15/35) > >>

daniello1234:
Ale także poprzez taki ferment patrz jak mu się klikalność zwiększy. Nie ważne co mówią  ważne że mówią.

...kuba...:
W grupie vag już dawno byłby udostępniony program.. myślę, że jakby dobrze poszukać na zagranicznych forach to znalazłby się gotowiec.. albo zagadać do lokalnego tunera.. przestawienie wałka wydechowego w trybie egr i pewnie zmiana max temperatury spalin.. Myślę, że znajdzie się nawet gotowiec z ASO aktualizacja

daniello1234:
Masz rację kolego że jest to temat do ogarnięcia.
Jest nas troszkę jak widzę na forum.
Po wyświetleniach też widzę że jest zainteresowanie.
Ale nic więcej a szkoda może ktoś ma jakąś ogarniętą osobę  zakład firmę aso
Którym od razu kształtuje się obraz co i jak należy zrobić.. jak to.mowia w kupie sila.
Temat głośny kontrowersyjny 

Jeżeli chodzi o przeszukiwanie treści obcojęzycznej niestety nic nie udalo mi sie kompletnie wyszukać nic o katalizatorze jakiś programach kompletnie żadnej informacji

Szkoda ze nie ma między nas osób które idą za ciosem są pracownikami
Maja wieksza wiedzę od razu  wiedza czy to realne czy ten program to jest dobre rozwiązanie czy tak można itg.

daniello1234:
Jeden z cytatów z forum KIA.

Łuszczące się katalizatory w silnikach gdi były podstawą do pozwu zbiorowego w USA. Cząstki katalizatora wpadały do cylindrów przy hamowaniu silnikiem i go zacierały. W efekcie kia wydała aktualizację oprogramowania obniżającą temperaturę spalin poprzez zastosowanie mniej zubożonej mieszanki. I dlatego kia nie podniesie temperatury spalin w silnikach t-gdi, bo katalizatory nie wytrzymałyby 100 tys km

robaszek127:
ASO to nienormalny zakład gdzie sobie można robić co się chce. Tak bez zgody producenta oni nie bedą wgrywać nic co klientowi uratuje silnik. Podobnie dzieje się z słynnymi 1.2 Piuterech gdzie szum jest ogromny o jego wadach a o hyundaiu 1.6GDI raczej tylko słychać na youtube.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej