Forum > i30 GD

Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI

<< < (13/35) > >>

XT1097:
Tu chodzi o KSDS czytałem o tym na jakimś australijskim forum. Coś ze spalaniem stukowym tylko pytanie czy ta akcja polega na wgraniu softu wykrywającego KSDS czy o zapobieganiu zjawisku. Z tego co wiem same zjawisko jest wykrywane przez ten soft, jest ograniczana moc ale taki silnik jest do wymiany. Może coś źle poczytałem (na tym australijskim forum) - jak ktoś wie to niech pisze

daniello1234:
Tak masz racje  chodziło jakby silnik odczytywał spalanie stukowe
Oraz poprzez te wymyślone interwały olejowe w oleju była duża zawartość paliwa
Dodatkowo wyczytałem że przez jakiś czas podczas produkcji były wióry w silniku.
Bynajmniej tak to wynikało z przetłumaczenia.
Ale bardzo bardzo często hodzilo o silniki 2.4 i więcej.
Ktoś kto nie miał tego wgranego nie kwalifikował się na wymianę silnika .

daniello1234:
Kolejny film kolejne rzekome potwierdzenie teorii
Że katalizator ( jego cząstki pokruszone ) w czasie jazdy bez gazu na biegu
Zostaje wciągnięty spowrotem do komory silnika.
Oczywiście poprzez ich soft i obniżenie temperatury spalin
Auto przestje miec problem z katalizatorem .

//www.youtube.com/watch?v=VQMoVGMgQ68

robaszek127:
Teraz właściciele tych silników będą do niego walić drzwiami i oknami ;D A handlarze silników jak się dowiedzą, że tak one padają to zaraz ceny pójdą do góry. A najlepsze gościu z  wymieniał silnik na nowy po 3tys go zajechał i kasa w błoto.
//www.youtube.com/watch?v=5vMeiWNkryc

daniello1234:
Jeden z konnatrzy dość obszerny zresztą daje pod wątpliwość aby ten silnik faktycznie był oryginalny czy to nie jest jakaś chinszczyzna z Ali. Miał podona sytuacje ale z silnikiem 2.0. Odesłał nie zdecydował się na montaż
Poza tym  dalej twierdzę że to trochę dziwne . Moja toyota 1.3 też ma problem z zasysaniem pyłu z katalizatora . A katalizator jest dalej odsunięty dziwne
A faktycznie na początku filmiku widać na silniku żółta wlepkę z jakimiś dziwnymi znakami

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej