Forum > i30 GD

Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI

<< < (2/33) > >>

elektron1234:
Witam Wszystkich
Właśnie też wymieniałem katalizator w moim samochodzie tylko że G4FC i nie pamiętam żeby był jakis przewód podłączony od katalizatora z powrotem do silnika.
Coś tu jest może pomylone z dieslem

daniello1234:
Ewidentnie jest to silnik GDI. Powtarza to w filmie wielokrotnie. 

XT1097:
Akurat tego Rommierena to oglądam z ogromną rezerwą. Jak dla mnie pierdoła i demagog

...kuba...:

--- Cytat: XT1097 w 11 Grudzień 2024, 17:32:20 ---Akurat tego Rommierena to oglądam z ogromną rezerwą. Jak dla mnie pierdoła i demagog

--- Koniec cytatu ---
Lepiej nie poruszajny tego tematu bo pierwotny jest dość ciekawy...
Dodał filmik korygujący! ;))

Wiec wracając:

--- Cytat: daniello1234 w 11 Grudzień 2024, 13:45:36 ---Z tego co dobrze rozumiem. Jest jakiś przewod właśnie za katalizotrem  w którym te spaliny wracają spowrotem do komory spalania . Fakt że straszny strzał w kolano jeżeli faktycznie tak jest
--- Koniec cytatu ---
No i właśnie! Nie można oceniać po oznaczeniu GDi, wskazuje na konkretną pokrywę silnika wiec to już zawęża wersje GDi, ale w niektóych faktycznie jest dodatkowe wyprowadzenie/rurka za katem!
Istnieje ryzyko, że spaliny na tyle kotłują się w kolektorze wydechowym, że spowrotem są zaciągane do silnika.

daniello1234:
Niestety późno wracam z pracy sama latarka do ogledzin widzę tylko i wyłącznie sondę.  Żadnego przewodu tak jak warunki pozwalają nie widzę.  Próbuję to porównać z rysunkiem w programie z częściami.  I też oprócz otworów uchwytów montażowych plus otwór na sondę nic nie widzę. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej