Forum > i30 GD
Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI
MichalAndrzej:
Podzielę się ciekawostką zauważoną ostatnio w trasie a chyba związaną z tym wewnętrznym EGR na zmiennych fazach rozrządu.
Jechałem niedawno dłuższą trasę, cała rodzina na pokładzie, bagażnik załadowany i box na dachu.
Zauważyłem, że auto na płaskim i prawie płaskim terenie zaskakująco dobrze jechało na 6 biegu przy 100-120 km/h.
Najlepiej ciągnie przy 140 km/h na 6 biegu.
Jedyne wyjaśnienie to wejście silnika w tryb bez tego internal EGR, czyli wolnossak 1.6 GDI bierze do mieszanki czyste powietrze bez spalin.
Według scenariuszy CVVT to wariant 1 lub 2 albo pośredni, czyli mamy wysoki Load (obciążenie), bo 6 bieg i średnie obroty.
Przydałby się soft pokazujący ustawienie wałków rozrządu. To by potwierdziło powyższą hipotezę.
Wcześniej nie zauważyłem tego efektu na trasie. Być może wymiana oleju po 7 tys. km poprawiła działanie zaworów olejowych zmiennych faz rozrządu.
Dla przypomnienia załączam jeszcze raz schemat działania zmiennych faz rozrządu w GDI Theta, bo tylko taką specyfikacje udało mi sie kiedys znaleźć w sieci.
daniello1234:
I mnie ten temat dosc mocno nurtuje.
Aby w pełni mieć obraz w jakim momencie jest realizowana rak zwana faza egr.
Przy niskich obtorach nie ma takiej temperatury na katalizatorze.
Przy ostrym przyspieszaniu i bardzo wysokich obrotach silnika już tak.
Ale tak jak wyzej
Bardzo mnie ciekawi jak jest to realizowane i czym podyktowane
Czy sprawa sie wymyka gdy rozrząd jest wyciągnięty
Czy kiedy puszczamy nogę z gazu jazda z górki dojazd do skrzyżowania świateł itp
MichalAndrzej:
Mechanizmu CVVT i tym samym wewnętrznego EGR raczej nie wyłączymy, poza tym wg literatury inżynierskiej zmienne fazy rozrządu poprawiają wydajność i spalanie przy średnim obciążeniu.
Dla poprawnego działania VVT wymagany jest czysty olej czyli musi być zgodny ze specyfikacją producenta i odpowiednio często wymieniany.
Jeśli VVT nie działa poprawnie, to zgłasza odpowiednie błędy na OBD.
Natomiast zastanawia mnie, jaki jest margines tolerancji do podnoszenia błędów VVT.
Tolerancja dla odchylenia kątowego wartości zadanej i zrealizowanej (odczytanej) może być nieduża ale ciekawe, jaka jest tolerancja na opóźnienie przestawienia wariatora po sygnale z ECU.
Wykupię CarScanner Pro i może tam są wskaźniki wartości zadanej i zrealizowanej kątów na CVVT pokazane na osi czasu.
MichalAndrzej:
Kończąc wywód o tolerancji opóźnienia w CVVT, chodziło mi o to, że przy kręceniu silnika na wysokie obroty powyżej 4 tysięcy możemy mieć sytuację, że CVVT reaguje z opóźnieniem i na wysokich obrotach pozostaje w trybie EGR.
I to może być przyczyną bardzo wysokiej temperatury spalin, uszkadzania katalizatora i potem zasysania fragmentów katalizatora do cylindrów.
Pisałem tu wcześniej że spotkałem się z dość dobrze uzasadnioną opinią, że niepoprawny serwis olejowy (olej niezgodny ze specyfikacją lub długie interwały) mogą zakłócać pracę CVVT i to powoduje finalnie problemy z katalizatorem.
Według tej opinii powinno się wtedy zrobić kilka płukanek silnika włącznie z oczyszczeniem miski olejowej oraz wariatorów CVVT.
Ja wmawiam sobie, że przy ostatniej akcji u mnie ze zdjęciem miski olejowej silnik dość długo stał bez oleju (czas na utwardzenie silikonu miski) i stary olej miał szansę wypłynąć z wariatorów i kanałów olejowych.
robaszek127:
Ale tu raczej chodziło, że uboga mieszanka była podczas jazdy miejskiej i delikatnej a auta używane na autostradach miały katalizatory całe.
Nawigacja
[#] Następna strona