Forum > i30 GD
Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI
robaszek127:
Sorry źle wklejony nie ten filmik: //www.youtube.com/watch?v=wiOtBh9rgZ8
rafisz:
ja cie... czy do niego trafiają jakieś totalne szroty, czy jakość tych silników rzeczywiście taka jest? noż kurde, ten silnik z filmu to kupa złomu i nic więcej, panewki nawet po zatarciu wyglądaja lepiej niz te z filmu, gładzie cylindrów rzeczywiście rozklepane, pierścień olejowy na tłoku dosłownie zabity sadzą, szklanki szrot, łoża wałków rozrządu zatarte, no dziury w dwóch zaworach? tego już nie ogarniam... co tam się musiało wydarzyć :o... ten silnik ma ledwo 200 tys nalatane, w komentarzach pod filmem jest info...
MichalAndrzej:
Trafiają do niego pojedyncze przypadki, prawdopodobnie zaniedbanych serwisowo aut a on wyciąga ogólne wnioski. W silnikach 2.0 i 2.4 GDI Theta w kanałach olejowych były zostawione kawałki metalu jeszcze z produkcji silnika. Temat szeroko znany w USA, gdzie te silniki się zacierały.
daniello1234:
Myślę że kluczową rolę odgrywa tu sposób eksploatacji.
Zmiany oleju co 30 tys.
Bezpośredni wtrysk
Gdzie paliwo degraduje olej.
Krótkie przeloty
Niskie obroty.
Panewki i nie tylko panewki wał sworznie cylindry ( owal )
dostaną ostro
Kiedy przy niskich obrotach wysokim biegu gaz w podłogę aby przyspieszyć
wyprzedzic
Normalna eksploatacja i powinno być ok
MichalAndrzej:
We współczesnych silnikach benzynowych turbo jest ogromny przyrost momentu obrotowego na niskich obrotach. Przy 1 tys. obrotów silnik uzyskuje 180 Nm, przy 1,2 tys jest 200 Nm a przy 1,5 tys jest 220 Nm i wypłaszcza się na 230 Nm przy 2 tys obrotów. To wartości dla 1.6 T-GDI 177 KM.
Więc tam działają duże siły w układzie tłoków, korbowodów i wału korbowego.
Mnie by interesował silnik benzynowy turbo z przyrostem momentu obrotowego jak w turbo dieslu czyli spokojny przyrost z 70 Nm do 250 Nm w zakresie od 1 do 2 tys obrotów ale pewnie fizyka spalania benzyny jest temu przeciwna.
Nawigacja
[#] Następna strona