Forum > i30 GD

Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI

<< < (6/35) > >>

daniello1234:
//www.youtube.com/watch?v=ffDV8_ReS4w

robaszek127:
Tak czy siak mając taki silnik lepiej sprawdzić stan katalizatora. Szansa mała ale ryzyko za duże uszkodzenia silnika. Ten czy drugi lepiej mechanika nie odwiedzać.

Zibi.S68:
Jak komuś zależy może sprawdzić czy faktycznie w USA są pozwy i serwis wymienia silniki nawet będące nawet po gwaranci, bo jeżeli to prawda to nic śmiesznego. Jeżdżę Kia Ceed z taki silnikiem ma przejechane ok. 133000 jak zimny pali gorzej niż mój diesel 2.0 CRDI, a nie wspomnę ile oleju bierze ale ja nie będę sprawdzał czy się zaciera jak go szlak trafi to nie moja sprawa. Kolega ma taką samą, jemu oleju nie bierze i bardzo ładnie pali przebieg zbliżony. Natomiast martwi mnie ta informacja ponieważ chodzi mi po głowie Kona z silnikiem 1.6 z turbo. Podobno te po 2022 maja problem z wypalaniem PDF-a zwał jak chciał, natomiast na obecną chwilę nie znalazłem informacji aby te T-GDI też się zacierały.

daniello1234:
Niby nie. Właśnie dlatego że mają turbo
Ale jak faktycznie jedt  ciężko stwierdzić mój ma ponad 140tys ale nie zapeszając chodzi jak złoto. Robię wymiany częściej płucze silnik za każdym razem. No staram się nie jeździć na noskich obrotach. Zobaczymy co czas pokaże

XT1097:
Pierdoletów Rommieren ciąg dalszy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej