Forum > i30 GD
Wadliwy katalizator efek końcowy zatarty silnik GDI
elektron1234:
Witam Wszystkich
Moim zdaniem to jest sztuczna propaganda i szukanie "kwadratowych jaj"
Jest powiedzenie "jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze" Pomyslałem tez o teori spiskowej żeby Polacy nie kupowali japonskich i koreanskich samochodów bo nie wiele teraz jest kupowanych głownie niemieckich aut.Obserwuje temat od dłuzszego czasu i obstawiam j/w napisałem a jesli jeszcze porównam silniki niemieckie 3 cylindrowe 1.2 montowane w polo.fabiach,ibizach to reasumujac wole nawet naprawiać koreanskie lub japonskie silniki .
Pozdrawiam Wszystkich
robaszek127:
Tu się nie ma co doczepiać o teorię spiskowe. Kręcą filmiki o wadach a przy okazji mają klientów ;D Sam wolę znać wady określonych samochodów i silników a nie żyć w nieświadomości bo potem i tak zarobi na tym mechanik wymieniając kupę części. Do tego niemieckie samochody już nie słyną z jakości a są popularne bo ludzie kupują starsze modele z starszymi silnikami. A firmy mają i tak to gdzieś bo po 3 latach i tak wymieniają na nowe.
XT1097:
--- Cytat: daniello1234 w 14 Marzec 2025, 14:29:05 ---filmu mówi o takiej procedurz
--- Koniec cytatu ---
No tak ale to żadna procedura, po prostu psika tam jakimś sprejem, jak z "czyszczeniem" DPF sprejami, które nic nie daje.
daniello1234:
Mi chodzi o to że jeżdżąc z programem obserwowałem ma bieżąco temperaturę katalizatora nie przekraczała 940 stopni.
On mówi że jest taki moment w którym temperatura katalizatora sięga 1600 stopni . I jest to tak zwana procedura CC generowana przez ECU
Nie żadne spreyowanie itp. Więc pytam kiedy ona jest na czym polega i co ile następuje
robaszek127:
--- Cytat: XT1097 w 14 Marzec 2025, 17:34:26 ---No tak ale to żadna procedura, po prostu psika tam jakimś sprejem, jak z "czyszczeniem" DPF sprejami, które nic nie daje.
--- Koniec cytatu ---
Tak podobnie robią nawet serwisy ASO tylko w silnikach 1.2Piuretech. Chodzi o zalanie góry tłoków specjalnym płynem by wyczyścić owy nagar. To pozwala na odblokowanie pierścieni i spadek zużycia oleju. Można to zrobić samemu pewnie poro taniej właśnie takimi specjalnymi sprejami. Można zaryzykować jeśli jest nagar na tłoku.
Nawigacja
[#] Następna strona