Autor Wątek: [I20 GB 1.2] Jaka instalacja LPG - STAG? BRC?  (Przeczytany 987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zioq3k

• HKP
  • **
[I20 GB 1.2] Jaka instalacja LPG - STAG? BRC?
« dnia: 03 Styczeń 2025, 10:30:47 »
Witam,
Posiadam I20 II GO 1.2 84kM, przebieg 135k km, i jako że ostatnio robię dużo kilometrów to rozważam montaż instalacji LPG. W zakladach polecają instalację staga, w ASO fabrycznie montują BRC (ale bardzo odradzali - podobno dużo awarii). Jak to jest z tą instalacją do tego auta? Z tego co wiem w wielu miastach jeżdżą na LPG właśnie te i20 na naukach jazdy. Czy ma ktoś może doświadczenie czy warto i którą instalację wybrać? Samochodem zamierzam jeszcze dużo pojeździć. Z gory dzięki :D

Offline robaszek127

• Giełda
Odp: [I20 GB 1.2] Jaka instalacja LPG - STAG? BRC?
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Styczeń 2025, 17:37:15 »
Miałem getza 1.3 z zamontowaną "fabrycznie" instalką po zakupie nowego. Montował ją serwis w punkiecie Raba i właśnie BRC24 Seqent. W hyundaiach tylko brc montowali jeśli już w nowych.
Co moge powiedzieć o BRC. Firma dobra i raczej nowa instalacja się nie psuje. Jednak po latach sam się przekonałem, że naprawa jej to koszmar cenowy. W takim Piotrkowie był punkt BRC ale nawet nie mieli starej wtyczki by zaprogramować komputer gazu jak mi się popsuł. Ceny części to koszmar. Wtryskiwacze tylko brc pasują a koszt jednego 250zł, komputer 800 a głupi czujnik ciśnienia ponad 200.
większość ludzi montuje STaga bo jest tańszy w utrzymaniu i każdy to naprawi nawet w stodole. Głupi parownik jak chciałem wymienić do Staga 150zł a do BRC 24 ponad 400.