Forum > Tucson JM
Alternator nie ładuje
robaszek127:
Akurat co by nie mówić w moim getzie alternator wytrzymał 270tys i dalej działał bez żadnej ingerencji. A tylko dałem dodatkowy przewód od alternatora do aku bo na fabrycznym już był spadek napiecia ładowania o ok 0,2V. Wiec ryzyko kupna na allegro używanego alternatora jest niskie. Do tego jak sam patrzyłem ceny używek są bardzo dobre bo skoro coś się nie psuje to i nie ma kupujących. A poszczególne modle różnią się często tylko szerokością paska i trochę inaczej mają zrobione wyjścia na kable.
Podobnie z rozrusznikami. W getzie dałem za uzywany 50zł i działał idealnie bo w fabryczny dostał luzu na tulejkach. W maluchu kupowało się tulejki i wymieniało ale to juz nie działało tak długo jak fabryczne.
I to co mnie nauczyło to nic nie brać regenerowanego bo zazwyczaj to jest dziadosko zrobione na chińskich częściach byle trochę wytrzymało. Kupisz łądny oryginał używany i wytrzyma to lata a nowy zamiennik już często jest wadliwy.
XT1097:
Póki co nie mogę potwierdzić wadliwości zamienników nowych, nie regenerowanych. Grzesiekcichy - co masz włożone?
elektron1234:
...U mnie w Rzeszowie po regeneracji alternatora czy rozrusznika nie ma problemów Wiadomo ze nie działa tyle ile na czesciach pierwszego montazu ale stosunkowo długo. Jajowate pierscienie slizgowe w alternatorze jednak były w alternatorze kupionym jako nowy na allegro Zrobiłem wiec stary alternator i działal bez problemu.Dlatego opisuje moj przypadek
robaszek127:
To co oglądałem to w hyundaiu są alternaotry Valeo. I one mają na stronie komutatora cieniutkie druty uzwojenia co trudno polutować dobrze montując mowy komutator. To może działać a może paść za jakiś czas. Wiec owa regeneracja polega na wymianie komutatora, szczotek z regulatorem na jakiś chiński plus może łożyska ale w to wątpię plus mycie obudowy.
Grzesiekcichy:
Alternator to jakiś AP. Ogólnie problem rozwiązany. Przyczyną były luźne wsuwki/ konektory na regulatorze.
Nawigacja
[#] Następna strona