Forum > Santa Fe (2006-

Brak ciśnienia na 1 tłoku

(1/1)

PatrykTrojan:
Cześć, w moim santa fe zaczął migać check engine zarówno na benzynie jak i na gazie. Auto zaprowadziłem do mechanika i zbadał ciśnienie na tłokach gdzie 1 tłok ma 0bar, 4 tłok ma 5 bar, pozostałe mają powyżej 10 bar.
Mechanik twierdzi że po usunięciu luzów zaworowych powinno wrócić ciśnienie. Silnik ma przelatane 314 tys km, luzy jeszcze nie były robione.

robaszek127:
Możliwe ale też, że jak zawory nie były ustawianie tyle lat to się wypaliły. Trzeba ustawić i trzymać kciuki, że to będzie wina. Jak miałem tico na gazie to raz tylko ustawiałem zawory. Jeździło do końca ale nie było nigdy mierzone ile ma cylindrach.

Anazar:

--- Cytat: PatrykTrojan w 01 Październik 2024, 17:54:21 ---Mechanik twierdzi że po usunięciu luzów zaworowych powinno wrócić ciśnienie. Silnik ma przelatane 314 tys km, luzy jeszcze nie były robione.

--- Koniec cytatu ---

jakieś ciśnienie pewnie wróci 😝

małe szanse że właściwe 🙃

Ciekawi mnie jak to się skończy.

robaszek127:
Skończy się pewnie rachunkiem za ustawianie zaworów a potem propozycją naprawy głowicy bo gniazda wypalone.

PatrykTrojan:
Cześć,
Nie podjąłem dalszych czynności z autem. Sancina została wystawiona na sprzedaż jako uszkodzona.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej