Forum > Portal

Od 9 czerwca mamy nowy taryfikator punktów

<< < (4/4)

Łukasz:

--- Cytat: "albert" ---Tu też jest sposób. Samochód na parking policyjny, przepisanie samochodu na współwłaściciela i wydanie go pełnoprawnemu właścicielowi. Jeżeli sprawca kolejny raz zostanie zatrzymany w tym samym samochodzie, trzyźwy lub pijany, samochód przechodzi na własność skarbu państwa.
--- Koniec cytatu ---

To już byłoby bardziej sensowne.

--- Cytat: "albert" ---Właściciel jest odpowiedzialny za swoją własność i nie powinien jej użyczać osobie, która jechała nim po pijanemu i ma zakaz prowadzenia pojazdów.
--- Koniec cytatu ---

Nie ale co innego jeśli pożyczy komuś samochód a ta osoba sobie wypije i zostanie zatrzymana prowadząc to auto. Dlaczego wtedy osoba, która pożyczyła auto miałaby za to odpowiadać skoro w niczym nie zawiniła.

--- Cytat: "speedmaster" ---szczerze, to mam to bardzo głęboko w d... :roll: w takiej sytuacji niech sobie sami między sobą wyjaśniają :roll:
--- Koniec cytatu ---

Równie dobrze można byłoby napisać, że jak ktoś zostanie okradziony i wie przez kogo to niech wyjaśniają to między sobą. Nie tędy droga.
Prawo powinno być skonstruowane tak by nie krzywdzić osób, które w niczym nie zawiniły.

speedmaster:

--- Cytat: "Łukasz" ---

--- Cytat: "speedmaster" ---szczerze, to mam to bardzo głęboko w d... :roll: w takiej sytuacji niech sobie sami między sobą wyjaśniają :roll:
--- Koniec cytatu ---

Prawo powinno być skonstruowane tak by nie krzywdzić osób, które w niczym nie zawiniły.
--- Koniec cytatu ---

nie znam prawa i regulaminów ubezpieczalni za dobrze ale chyba w sytuacji gdy dojdzie do wypadku/kolizji i sprawcą będzie pijany kierowca to i tak właściciel nie dostanie odszkodowania, a auto zostanie zatrzymane jako dowód w sprawie.  :roll:

w USA za udział w  nielegalnych wyścigach ulicznych konfiskują samochody i nie ma znaczenia czy jedziesz swoim czy nie  :roll: jak pożyczasz auto to też w pewien sposób jesteś odpowiedzialny  :roll:

Leszek_S.:
Baaaardzo dobrze baaaaardzo dobrze :mrgreen: wreszcie jełopy będą karani i to solidnie jeszcze powinni zwiększyć kary pieniężne :mrgreen: a te powinny się zaczynać od 1000 zł w górę :mrgreen: ale byśmy kuźwa mieli porządek na drogach :mrgreen: a i załatany budżet :mrgreen:

Jakby co... mam 0 punktów :mrgreen: jeżdżę grzecznie i zgodnie z przepisami :mrgreen:

speedmaster:

--- Cytat: "Leszek_S." ---
Jakby co... mam 0 punktów :mrgreen: jeżdżę grzecznie i zgodnie z przepisami :mrgreen:[/color][/i][/b]
--- Koniec cytatu ---

jak każdy  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej