Forum > Portal

Od 9 czerwca mamy nowy taryfikator punktów

<< < (3/4) > >>

Łukasz:

--- Cytat: "speedmaster" ---i pojazd, którym się poruszał bo zabranie prawka nie powstrzyma go od jazdy :evil:
--- Koniec cytatu ---

To akurat nie byłby najlepszy pomysł ponieważ mógłby pokrzywdzić również osoby, które nie zawiniły jeśli samochód nie należałby w pełni do sprawcy.

albert:
Tu też jest sposób. Samochód na parking policyjny, przepisanie samochodu na współwłaściciela i wydanie go pełnoprawnemu właścicielowi. Jeżeli sprawca kolejny raz zostanie zatrzymany w tym samym samochodzie, trzyźwy lub pijany, samochód przechodzi na własność skarbu państwa.
Właściciel jest odpowiedzialny za swoją własność i nie powinien jej użyczać osobie, która jechała nim po pijanemu i ma zakaz prowadzenia pojazdów.
To taka moja teoria, stworzona naprędce, która może ulec modyfikacji. :-)

speedmaster:

--- Cytat: "Łukasz" ---
--- Cytat: "speedmaster" ---i pojazd, którym się poruszał bo zabranie prawka nie powstrzyma go od jazdy :evil:
--- Koniec cytatu ---

To akurat nie byłby najlepszy pomysł ponieważ mógłby pokrzywdzić również osoby, które nie zawiniły jeśli samochód nie należałby w pełni do sprawcy.
--- Koniec cytatu ---

szczerze, to mam to bardzo głęboko w d...  :roll: w takiej sytuacji niech sobie sami między sobą wyjaśniają  :roll: dla nas, potencjalnych ofiar/poszkodowanych najważniejsze powinno być usunięcia tych debili z dróg i utrudnienie im na nie powrotu  :roll:

NieAmator:
fastmal30,  tu się mylisz nie którzy ludzie zażywający leki na cukrzyce, nowotwory czy inne dolegliwości zdrowotne również mogą mieć 0,01 do 0,03 i tez im zabierzesz? jeżeli taka osoba żyje z jazdy jak np. kierowca autobusu który musi wyżywić rodzinę, pierw pomyśl a nie wrzucaj ludzi do jednego worka, bo tak jest najłatwiej

skali:
btw. sprzed kilku godzin pare km od mojej miejscowości.
Kierowca audi wyleciał na łuku i uderzył w Toyote, uciekł z miejsca wypadku, po dłuższej chwili go złapali, ma ponad 3 promile alkoholu we krwi..
W Toyocie jechała kobieta i jej 12 letnia córka, obie w stanie ciężkim są w szpitalu
Rzeźnia..
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20120527%2FPOWIAT11%2F120529543

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej