Forum > Getz

Sondy lambda - problem

<< < (2/4) > >>

...kuba...:
z tego co widzę, jeśli chodzi o sondę Denso to sonda przed i za katalizatorem jest taka sama (DOX-0150 - uniwersalna bez wtyczki) inne numery to taki sam czujnik sondy ale z dedykowanymi wtyczkami.

leo1:
Sonda przed była dox2065 a za 2064, obie były ze wtyczkami. Pasowały idealnie. Myślałem o sterowniku ale ma inne numery i nie byłem pewny co immo czy trzeba kombinować.

...kuba...:
To sondy są właściwe, dla wyjaśnienia u Ciebie oznaczenie silnika to raczej G4HD, G4HG to raczej nowsza generacja z i10 2007+. Do przełożenia byłby transpodner z kluczyka, moduł od immo i ECM(sterownik silnika) a jakie numery mają te sterowniki? wtyczki są takie same?

leo1:
zdjęcie 1 getz 2008, zdjęcie 2 getz dawca 2005, dodatkowo kody usterek. Wtyczek nie odłączałem ale wyglądają podobnie.

...kuba...:
Błędami grzałek O2 sensor nie ma co się na tą chwilę przejmować, bo wystarczy, że odepnie się sondę i włączy zapłon i zaraz się pojawiają.. a ECU po prostu z innego rocznika ale powinny pasować zamiennie odepnij wtyczkę w nowym od ECM sprawdz, czy nie ma śniedzi, odepnij moduł od immo i podłącz ECM i moduł immo ze starego, potem trzeba przełożyć ze starego pastylkę immo z kluczyka, albo próbować zbliżyć do stacyjki zakrywając obecny kluczyn np. folią aluminiową.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej