Forum > i30 GD

Wymiana zestawu sprzęgła

<< < (2/2)

robaszek127:
To dziwne, że nie chcą kupić bo przecież dla nich to dodatkowy zarobek ;D Niech zdejmą sprzęgło i wtedy szukasz takiego samego. Co do wysprzęglika to nie wiem ale czy nie jest on plastykowy i nie wyciera się i stąd problemy potem z biegami?

ALen:
To sprzęgło, które podajesz ze strony Sprzęgła24 to jest do modelu PD produkowanego od 2016r a ty masz GD produkowany do 2016. Do niego szukaj

dorsiu:
Już po wymianie sprzęgła, okazało się, że mechanik do końca nie mógł zidentyfikować zestawu sprzęgła, bo rzekomo oryginalny wysprzęglik musiał być, bo zamienników nie ma. Zamówiłem zestaw sprzęgła Valeo z wysprzęglikiem https://www.sprzegla24.pl/produkt/sprzeglo-valeo-858005/79620, sprawdzili w warsztacie i pasowało. W sumie naprawa skrzyni + sprzęgło zrobione i mam nadzieję, że na następne lata już nie będzie trzeba tego ruszać.
PS. jak ktoś w Trójmieście i okolicach chciałby wymienić sprzęgło w Hyundaiu to nie polecam AUto Drive w Redzie. bo sam musiałem im wskazać zestaw sprzęgła, sami nie mogli zidentyfikować.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej