Witamy w HKP 2.0 :-)
jestem w szoku ... zaproponowano mi wymianę oleju po 3000km, olej Castrol Magnetec, cena z filtrem i robocizna 670 zł, ktoś tu oszalał?gdzie i za ile wymieniacie olej w Wawie?
Cytat: "Zibi"jestem w szoku ... zaproponowano mi wymianę oleju po 3000km, olej Castrol Magnetec, cena z filtrem i robocizna 670 zł, ktoś tu oszalał?gdzie i za ile wymieniacie olej w Wawie?Daruj sobie tą wymianę po 3tyś. To jest zalecana a nie obowiązkowa.
Mi proponowali wymianę po 2 000 km wymianę za około 380 PLN w Korea Motors na Toruńskiej. Z tego co mi powiedzieli nie jest to rekomendowane przez producenta ale przez dealera. Coś zaczeli opowiadać o jakichś opiłkach w silniku. Generalnie to olałem. Przy obecnym procesie produkcyjnym nie chce mi się wierzyć w jakieś opiłki w silniku :-D Wymienię dopiero na pierwszym przeglądzie.
Cytat: "Baca"Mi proponowali wymianę po 2 000 km wymianę za około 380 PLN w Korea Motors na Toruńskiej. Z tego co mi powiedzieli nie jest to rekomendowane przez producenta ale przez dealera. Coś zaczeli opowiadać o jakichś opiłkach w silniku. Generalnie to olałem. Przy obecnym procesie produkcyjnym nie chce mi się wierzyć w jakieś opiłki w silniku :-D Wymienię dopiero na pierwszym przeglądzie.Wymiana po 2-3 tys. km. wcale nie jest zalecana. Nie ma takiej potrzeby - dopiero po roku albo po odpowiednim przebiegu. Jeżeli ktoś proponuje/mowi, że trzeba po 2-3 tys. km to poprostu naciąga Was