Forum > i30 PD
I30 PDE Otwieranie szyb z pilota
lookaszpl:
A co poza szybami można jeszcze u Ciebie włączyć? Ile kosztuje włączenie?
malerikula:
Włączyć można różne rzeczy, wszystko zależne od rocznika i auta. Zamykanie, otwieranie przy określonej prędkości samochodu, wł/wył czytania znaków drogowych, AEB,HBA,LKA... Itp. Cena uzależniona od rocznika, np od 2023 jest brama, narazie żadne urządzenie oprócz serwisu nie zeskanuje auta a co dopiero robić kodowania, czy programowania modułów. Do tego np serwis ma wył opcje konfigurowania szyb i nie włączy otwierania z kluczyka, wtedy cena takiej usługi szybuje do góry, np 1500zl za wł szyb w roczniku 2024.
mrluck:
Hej.
--- Cytat: malerikula w 07 Sierpień 2024, 07:54:14 ---Cena uzależniona od rocznika, np od 2023 jest brama, narazie żadne urządzenie oprócz serwisu nie zeskanuje auta a co dopiero robić kodowania, czy programowania modułów. Do tego np serwis ma wył opcje konfigurowania szyb i nie włączy otwierania z kluczyka, wtedy cena takiej usługi szybuje do góry, np 1500zl za wł szyb w roczniku 2024.
--- Koniec cytatu ---
Co masz na myśli pisząc, że "od 2023 jest brama"? Mam rocznik 2023 (Executive) i niedługo będę jechał na przegląd po 15000. Zastanawiam się o co ewentualnie mógłbym "pojęczeć"? Otwieranie / zamykanie szyb z kluczyka akurat by mi bardzo pasowało.
Pozdrawiam.
malerikula:
--- Cytat: mrluck w 28 Sierpień 2024, 10:58:54 ---Co masz na myśli pisząc, że "od 2023 jest brama"? Mam rocznik 2023 (Executive) i niedługo będę jechał na przegląd po 15000. Zastanawiam się o co ewentualnie mógłbym "pojęczeć"? Otwieranie / zamykanie szyb z kluczyka akurat by mi bardzo pasowało.
--- Koniec cytatu ---
Brama czyli zabezpieczenie producenta przed nieautoryzowanym podłączeniem do samochodu. Są u różnych producentów nazwy, np sgw,fca,... Najnowsza która dopiero wejdzie nazywa się sermi😁
Każda z nich powoduje brak dostępu do skanowania,kasowania błędów, czy kodowania,programowania.
Dostęp będzie tylko w przypadku spełnienia wszystkich warunków producenta, a to nie tylko interface i ważna licencja.warunki są różne od składki ubezpieczenia do świadectwa niekaralności itp zależy od producenta.
Co do jęczenia to słyszałem że ASO ma zablokowaną tą opcję i nie włączy tego. Sprawdź dokładnie czy tobie to włączą.
craft:
Jaki trzeba mieć układ przycisków celem włączenia otwierania/domykania szyb z pilota? Wszystkie szyby auto? Pytam pod względem Kony, ale tutaj w maksie wyposażenia była tylko szyba kierowcy z funkcją auto zamykania i otwierania. Pozostałe szyby trzeba trzymać zawsze. Pomijam fakt stosowania w 2024 roku guzików bez podświetlenia w drzwiach pasażerskich :o
Nawigacja
[#] Następna strona