Forum > ix35 EL
Problem z nawiewem
ciesla:
--- Cytat: yoda w 10 Wrzesień 2024, 16:57:14 ---Ja ustawiam na auto i temp na 20-21 jak mi za ciepło zmieniam na 19 i jadę.
--- Koniec cytatu ---
W moim przypadku nawet gdy jest ustawiony nawiew na auto zmiana temperatury nie spowoduje wzrostu siły nawiewu. Znaczy spowoduje ale tylko przez jakiś czas od uruchomienia nawiewu, a później występuje sytuacja taka jak opisywałem i opisywał marcin2105. Czy nikt nie ma pomysłu gdzie szukać problemu albo przynajmniej dysponuje jakimś schematem na którym zaznaczone są elementy całego układu nawiewu bo zapewne jest tam kilka silników sterujących klapami i ciekawi mnie czy dostęp do nich jest możliwy bez zdejmowania całej deski rozdzielczej. Dodam jeszcze że tak jak w przypadku marcin2105 odczyt kodów usterek nic nie wykazuje. Problem jest o tyle ciekawy że nie występuję od uruchomienia nawiewu tylko po jakimś czasie.
XT1097:
Czy aby nie macie zamarzania parownika? Wtedy lód ogranicza światło przelotu. Po wyłączeniu klimy lód schodzi i przekrój przelotu wraca ?
yoda:
Może to sam sterownik odpowiada za wadliwe działanie może kup na allegro ane dość tanie sa, podmienisz zobaczysz.
yoda:
https://allegro.pl/oferta/panel-nawiewu-hyundai-ix35-97250-2y601-14836576707
Tu masz za 40zł ale widziałem i za 30zł.
ciesla:
--- Cytat: yoda w 11 Wrzesień 2024, 15:02:14 --- wadliwe działanie może kup na allegro ane dość tanie sa, podmienisz zobaczysz.
--- Koniec cytatu ---
tego spróbuję na 100%. Dziękuję za poradę/pomysł.
Nawigacja
[#] Następna strona