Forum > Getz
[Getz] Dźwięki przy wrzucaniu na dwójkę
Tcit:
Ten dźwięk terkoczącej zębatki mam i ja mniej więcej po wrzuceniu dwójki i puszczeniu sprzągła. Dźwięk jest jednorazowy jak mi się wydawało i żeby pojawił się ponownie trzeba stanąć, zgasić silnik i ruszyć ponownie. Jednak tak tylko się wydawało, ten dźwięk pojawia się po zbyt brutalnym przejechaniu przez próg zwalniający na jezdni, wystarczy 20 km/h tak żeby lekko podskoczyło i dobiło i wtedy
znów słychać trrrrrr. Nikt nie wie co to jest. Mi to przypomina terkoczący ABS i może to jest rozwiązanie zagadki bo nie mam żadnych problemów z układem przenoszenia napędu.
Złośnik:
A może przegub ?
new:
Mam to samo silnik 1,4
Ktos cos wie ? :(
eatmyboard:
Witam mam to samo silnik 1.4 tylko , ze mieszkam w Anglii i podjechanie do mechanika wiąże się z dużymi kosztami wiec jak ktoś będzie cos wiedział z góry dziękuję. pozdro
HUTA:
Ja miałem problemy ze skrzynią i moja się rozpadła. Myślałem że unikne wydatków a skrzynia po 153 tyś km poszła na złom. Koszt używki od 200 do 500 - wymiana 400 + skrzęgło za jednym zamachem 500. Razem byłem o 1350 zł chudszy :-) ale mam teraz fajną skrzynię i nowkę sprzęgło :D
pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona