Forum > ix35 EL
Odgrzybianie parownika klimatyzacji
daniel89:
Jak najlepiej najmniej inwazyjnie odgrzybić parownik klimatyzacji? Myślałem o wpuszczeniu środka wurth prosto w nawiewy. Podzieli się ktoś doświadczeniem jeśli takowe posiada?
yoda:
Wystarczy na kilka minut przed domem wyłączyć klimatyzacją a zostawić nadmuch.
daniel89:
--- Cytat: yoda w 01 Lipiec 2024, 16:44:56 ---Wystarczy na kilka minut przed domem wyłączyć klimatyzacją a zostawić nadmuch.
--- Koniec cytatu ---
I na jakiej zasadzie się to odgrzybić bo nie rozumiem??? Śmierdzi mi octem jak odpalam klimę i po kilku sekundach jest ok. Czterokrotne ozonowanie po 30 minut i wymiana filtra kabiny nic nie dała.
yoda:
Musi się wysuszyć u mnie nie śmierdzi a nie ozonowałem w ogóle nic nie robię wyłączam klimę chodzi parę minut i jest ok.
XT1097:
To co Kolega proponuję to suszenie parownika - dobre. Ale jeżeli już faktycznie śmierdzi to u siebie zastosowałem K2 Klima doctor który wprowadziłem w "przestrzeń" po wyjęciu filtra pylkowego.
Taki numer musiałem zrobić w Megane bo żadne ozonowanie moim ozonatorem już nie pomagało. Musisz tej pianki napodukowac tak aby doszła do parownika (wypełnia cały kanał) potem troszkę włączyć nawiew żeby ją wcisnęło w szczeliny i potem wyłączyć żeby nie wydmuchało jej całej. Unie dopiero to pomogło bo walka innymi środkami nie likwidowała smrodu.
Ale suszenie parownika zapobiegawczo, po czyszczeniu jak najbardziej.
Nawigacja
[#] Następna strona