Forum > Accent
Centralny zamek - Accent '96
szumi:
Wymieniłem siłownik i jak narazie central z pilota działa .
tomi_zog:
mam taki problem w moim accencie, otoz zalalo silownik master i raczej nie da sie go juz naprawic, czy podejdzie jakis silownik z innego modelu auta lub innej marki, czy poprostu zainwestowac w wszystkie nowe silowniki, na allegro znalazlem taki silownik z wygladu podobny, ale czy podpasuje silownik
jutro zrobie fotke orginalnego silownika z accenta...
doman76:
silowniki masz uniwersalne, musisz tylko czasem zmienić mocowanie (masz w zestawie, napewno sobie poradzisz bez problemu), na silownikach nie radze oszczedzać, dobre są z firmy z tego co pamietam mera.
Wybor nalezy do Ciebie, jak gdzies zaczyna Ci brzeczeć, szumieć itd to najlepiej ten siłownik przy okazji też wymienić.
Siłownik przy uszkodzeniu w pozycji otwartej moze spowodować brak możliwości zamknięcia drzwi na zamek, więc warto nie czekać na ost moment. Tak jak wymiana przy zamknietych drzwiach nie należy do najprzyjemniejszych
kml:
--- Cytat: "doman76" ---Siłownik przy uszkodzeniu w pozycji otwartej moze spowodować brak możliwości zamknięcia drzwi na zamek, więc warto nie czekać na ost moment. Tak jak wymiana przy zamknietych drzwiach nie należy do najprzyjemniejszych
--- Koniec cytatu ---
Mialem dokładnie tak, ledwo dało radę kluczem zamknąć samochód. Siłowniki są tak tanie, że od razu wymienia się komplet i spokój.
doman76:
Przy okazji wymiany dobrze jest dodatkowo zabezpieczyć siłownik przed wilgocią, sprawdza sie też obklejenie miejsca klejenia siłownika taśmą izolacyjną.
Ważne jest też przesmarowanie/wyczyszczenie mechanizmów w środku (szyby/zamek) tak żeby mieć spokój na dłuższy czas.
Siłowniki aż takie tanie nie są, miałem accenta Igen i tanie siłowniki padały po 3mies-max po roku, szczególnie w tylnych drzwiach, zreszta w II gen było podobnie, a centralny w obu przypadkach montowalo ASO. Od kiedy wymieniłem na lepsze od 2 lat mam spokój.
Nawigacja
[#] Następna strona