Forum > i40 VF

ślizgające się sprzęgło

<< < (2/4) > >>

robaszek127:
dajmy na to sprzęgło na allegro ok 2tys. Przecież wymiana to nie koszt 2,5tys.

Pocztex4:
Zestaw sprzęgła z allegro za 2 tyś to chyba jakiś szmelc z chin który wystarczy na pół roku i na nowo wymiana. Dobrej firmy zestaw w hurtowni to około  2800-3000 do tego dolicz olej w skrzyni i robocizna. A po drugie nie warto kupować szmelcu i zaoszczędzić parę złoty na allegro. Takie coś się robi raz na parę lat i lepiej zamontować dobrej firmy i mieć spokój. No i gwarancja przede wszystkim!!!

Cobra_JM:
Faktem jest że to było ok. 4 lat temu. Jeszcze Accent 2004r ale wymiana sprzęgła z częściami kosztowała mnie ok. 1000PLN. Robione u p. Miśka z Katowic a on ma przecież dobrą renomę. Byle jak i na byle na czym nie robi no chyba że klient mu tak mówi. Ja jednak nie robię u niego na byle czym tylko mu zawsze mówię że części mają być dobre a nie "No Name" i nigdy się nie zawiodłem. Zresztą u niego można być przy robocie i patrzeć, a nie że wygania klienta do domu.

Niedawno robiłem przegląd mojej rok temu kupionej używanej i40 na 195 000 i wyszło to mnie 950PLN bo się okazało że jest sporo do wymiany i brakło tego co miał normalnie przygotowane na taki przegląd. Na szybko przy mnie domawiał potrzebne rzeczy. Same świece kosztowały ok. 300PLN. Olej miałem własny. Spędziłem u niego prawie 6 godzin.

Pocztex4:
Same sprzęgło ok, ale w i40 jest jeszcze dwumasa i to ona podnosi tak cenę !

Cobra_JM:
O dwumasie nie wiedziałem. Ta cena teraz ma sens.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej