Forum > ix35 EL

Check Engine P0420

<< < (2/6) > >>

manual:
I co rozwiązałeś problem z błędem? Dopadł teraz i mnie , kasuje go przez telefon ale po paru dniach powraca.

manual:
Takie mam odczyty ktos moze powiedziec czy te minusowe wartosci na szerokopasmowej sa dobre czy sonda do sprawdzenia?

yoda:
Zupełnie się na tym nie znam ale może podeślij to do Hyundaia niech zerkną. Może do tego w Gdańsku. Błąd pojawia się u mnie co jakiś czas na razie kasuję i tyle. Czasem miesiąc nie wyskoczy czasem dwa tygodnie różnie. Przymierzam się do wymiany kata ale najpierw skonsultuję z mechanikami lecz dopiero we wrześniu.

manual:
Na razie zastosowałem taki specyfik PROTEC OXICAT. Jeżdże około miesiąca i błędów na razie nie ma .W programie którym testuje odczyty są takie jak na zdjęciu. Na czerwono świeci po odpaleniu a po przejechaniu paru kilometrów wszystko na zielono i jeszcze jedno leję ET 98

XT1097:
Diagnozowanie sondy lambda to głównie analiza przebiegów - wszystko już masz tylko weź na jeden wykres wskazania sondy za katem i przed katem.
Ta przed katem ma falować dość szybko ta za katem faluje powoli. Mowa o sytuacji kiedy obydwie sondy są nagrzane.
I te wykresy wrzuć

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej