Forum > ix35 EL
Dpf 1.7
Albi:
--- Cytat: XT1097 w 29 Sierpień 2024, 17:12:02 ---Jeżeli masz wypalanie co 300 km latem przy jeździe miejskiej to ja bym nie narzekał..też czytałem o zróżnicowaniu zima/lato ale u siebie tego nie widzę. Wskazania z carscannera wyglądają dobrze, widzę że jak wypalasz to jeździsz na wyższych obrotach? Moim zdaniem to niepotrzebne, i tak się wypali. Nie panikował bym z tą wymiana oleju co 1000 czy 2000 bo nie widzę przyczyny. Po prostu poobserwuj pojeździć, nie panikuj.
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze mam kilka zdjęć z prośbą o weryfikację czy czujniki spalin dpf na postoju (zimny) powinien tak falować i na drugim zdjęciu robi czasami duży pik w górę to jeden temat a drugi to mam jakieś odczyty z sądy lambda nie umiem ich ocenić czy są ok
Albi:
Witam ponownie wypalanie dpf na razie co 200 km może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia z diagnostyki do porównania parametrów
XT1097:
Zimny czujnik może mieć takie skoki o jeden tik przetwornika a/c a ty masz bardzo zawężoną skalę.
Piki chwilowe mogą mieć związek z usterka typuu przerwa/zwarcie. Warto sprawdzić obwód ale są bardzo rzadko
Sond lambda nie umiem zinterpretować
Albi:
Witam minął rok jak się cieszę autkiem ix35 1.7 z DPF i jak wraca zima zadowolenie jest coraz lepsze wypalanie dpf się wydłuża teraz mam ok 500 km. Jazda tylko miasto
Franek61:
Czy koszt nowego DPF duży...? , raczej nie, nowe zamienniki są w cenie od 1500-2000zł.
Nawigacja
[#] Następna strona