Forum > i30 FD

W jaki sposób sprawdzić stan łańcucha rozrządu?

<< < (2/2)

Akustyczny:

--- Cytat: robaszek127 w 09 Kwiecień 2024, 20:40:01 ---Akurat w getzie 1.3 i przebiegy 292tys popychacze tylko dłychać było po długim postoju i przy zapalaniu na mrozie.
--- Koniec cytatu ---

Oj to chyba różnie.. mój był zagazowany i od 210k się zaczęło tak, że po postoju stukało nawet i parę minut :) Z czasem to się tylko wydłużało, a 292k nawet mój nie dożył, bo 264k i na szrot ;)

robaszek127:
U mnie przy tych 292tys silnik o dziwo był ok. Bardziej blacha z tyłu i jakość hyundaiowska już wychodziła i sprzedałem za 2,6tys z felgami dodatkowymi. Przyszedł czas na diesla ze stajni fiata i kończę swoją długa historię z koreańcami.

Akustyczny:

--- Cytat: robaszek127 w 10 Kwiecień 2024, 17:20:30 ---U mnie przy tych 292tys silnik o dziwo był ok. Bardziej blacha z tyłu i jakość hyundaiowska już wychodziła i sprzedałem za 2,6tys z felgami dodatkowymi. Przyszedł czas na diesla ze stajni fiata i kończę swoją długa historię z koreańcami.

--- Koniec cytatu ---

Hehe, coś o tym wiem. W moim nie opłacało się już łatać błotników i progów. Wszystko zgniło w ekspresowym tempie gdy przekroczył pewien wiek.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej