Forum > i20
Start stop
malerikula:
Do działania start stop jest wymagane kilka warunków przeważnie nie domaga aku, ale występuje np taki warunek jak zamkniecie maski, i jeszcze kilka warunków.
''kozaka'' montuj zero problemów chyba że chcesz się bujać po kółkach aku.....''
blaze85:
Odłączyłem akumulator na noc i chce wykonać ponowną adaptacje.
Czy powinienem podłączyć akumulator, zostawić na 4h i 3-4 razy odpalić silnik czy tylko 3-4 razy przekręcić kluczyk w stacyjce?
W instrukcji ta informacja nie jest precyzyjna.
malerikula:
Przekreć zapłon, spowrotem na off nie wyciagaj kluczyka, zostaw auto na 4 godziny.
blaze85:
Niestety nic nie pomogło.
Poprzedni akumulator miał 9 lat i to na nim przestało działać.
Nowy banner agm z grudnia 2023, naładowany przed założeniem do auta.
Dziś ponowna adaptacja.
Objawy te same. Po zatrzymaniu auta, zapala się kontrolka na przycisku SS, na desce rozdzielczej ikonka się nie pojawia.
Żółta na desce, zapala się tylko po wyjęciu bezpiecznika na klemie dodatniej i po odłączeniu kostki na klemie ujemnej i wtedy faktycznie nie reaguje na przycisk SS w samochodzie.
Skończyły mi się pomysły.
piejar:
Pytanie jak sprawdzałeś błędy obd, czy masz tester który czyta kilka/wszystkie moduły czy czytasz tylko sterownik silnika? Jakim urządzeniem/aplikacją to robisz? Sterownik silnika może nie wystawiać żadnego błędu ale może go wystawiać któryś z pozostałych modułów. Jeżeli korzystasz z aplikacji car scanner to tam można zaznaczyć które modułu chcesz odpytywać. Trzeba pamiętać że Hyundai/Kia są ciężkie do czytania za pomocą ogólnodostępnych narzędzi.
Pytanie też jak "inicjujesz" ta adaptację. Propozycja żebyś wyjął bezpiecznik na klemie i włożył go po czym zostawił auto. Nie wiem czy problem nie leży w tym ze (być może) zdejmujesz klemę i zakładasz.
Nawigacja
[#] Następna strona