Autor Wątek: [i20 PB] [i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.  (Przeczytany 169665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vvalery

• Gość
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
« Odpowiedź #105 dnia: 06 Październik 2012, 08:14:54 »
Cytat: "el capitan"
Byłem wczoraj w ASO na przeglądzie lakieru i serwisant powiedział, że ponoć szykuje się akcja serwisowa w temacie obtarć od klamek (mają być wymieniane klamki i uszkodzenia, które powstały będą lakierowane)

Jak nie usłyszę konkretów to nie uwierzę. Sprwa sie ciagnie ponad rok wiec troche dlugo. Ale lepiej pozno nix wcale. :-> Oby zdazyli przed tym jak mi sie lakier zedrze (ten naprawiony). ;-)

gorniol

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 07 Październik 2012, 11:42:25 »
Jestem umówiony na 19.11.2012 na naprawę:  rdzewiejącego zamka tylnej, naprawę klamek.
Serwisant też mówił o akcji naprawy klamek (wymiana na nowe klamki nowszej konstrukcji, lakierowanie całych drzwi). W naszym samochodzie są niewielkie przetarcia ale i tak wszystko zrobią w ramach gwarancji.
Zobaczymy na czym się skończy wizyta w serwisie.

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 07 Październik 2012, 20:00:06 »
Napisz czy te klamiki będą wymieniać i w jaki sposób będą wzywać. Chyba nie przez ogloszenie w prasie :mrgreen:

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #108 dnia: 07 Październik 2012, 21:50:00 »
Narazie to czcze gadanie serwisantow niz oficjalna akcja tak ze pomalu ....

Bogdanoss

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 08 Październik 2012, 08:57:04 »
Witam, jest informacja na temat kampani serwisowej na korozje wokół klamek drzwi. Klamki są wymieniane na zmodyfikowane (inna powierzchnia przy stuku z karoserią) i lakierowanie MIEJSCOWE!!!! A nie całych drzwi. W serwisach powinni już wiedzieć tak że można sie juz zgłaszać na naprawę gwarancyjną ;)

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #110 dnia: 08 Październik 2012, 12:36:03 »
Gdzie ta informacja? Daj link.

Ja dzis dzwonilem do trzech ASO w mojej okolicy.

W jednym nic nie wiedza o problemie klamek.
W drugim, gdzie kiedys bylem i proponowali tylko lakierowanie calych drzwi powiedziano mi, ze Hyundai wprowadzil jakies podkladki gumowe + lakieruja do tego cale drzwi.
W trzecim, gdzie kiedys nic nie wiedzieli, ale kazali przyjechac koles powiedzial, ze cos mu sie obilo o uszy jezeli chodzi o sprawie klamek i ze z tego co wie, podklejaja jakies folie pod klamki.

Dzwonilem tez do Hyundai Polska, niestety ... nikt nie odbiera, a numerow wewnetrzych nie znam zeby sie polaczyc.

Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla

Bogdanoss

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Październik 2012, 08:57:16 »
zrób tak: zadzwoń do swojego serwisu raz jeszcze i powiedz żeby łaskawie zalogowali sie na strone hyundaia (ccc.hyundai) i przeczytali listę biuletynów serwisowych. Informacja o kampani serwisowej pojawiła sie na przełomie września/października.

[ Dodano: 2012-10-09, 09:00 ]
A co do lakierowania drzwi to hyundai w biuletynie pokazuje sposób miejscowego lakierowania. A to czy dealer polakieruje całe drzwi to juz jego problem jak wykona naprawę ;) najważniejsze że jest zgodna z procedurą.

Offline Jacaw

• Giełda
« Odpowiedź #112 dnia: 09 Październik 2012, 11:30:00 »
Dzwoniłem dziś do mojego ASO, aby się przypomnieć o problemie (u mnie nie chcieli tego robić na szybko, bo stwierdzili, moim zdaniem słusznie, że takie połowiczne chałupnicze działania są bez sensu) i wspomniałem im, że podobno jest akcja serwisowa. Przed chwilą mi oddzwonili, że faktycznie jest takie coś, będą teraz zamawiać nowe klamki i wtedy mnie wezwą na naprawę.

Bogdanoss

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 09 Październik 2012, 21:44:51 »
No i gitara ;)

rafcio007

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 10 Październik 2012, 10:37:21 »
w Lublinie w Sabbacie na razie cisza... bylem wczoraj i przy okazji spytałem się o akcje z klamkami... nic nie wiedzą...

Offline Jacaw

• Giełda
« Odpowiedź #115 dnia: 10 Październik 2012, 15:55:51 »
A wspomniałeś im, że został rzekomo wydany biuletyn serwisowy ? Jak ja rozmawiałem z moim ASO to im wpierw o tym wspomniałem, nawet podałem namiar na tą stronę podaną powyżej i potem jak mi oddzwonili to potwierdzili ten fakt. Nie wiem, czy wiedzieli o tym wcześniej, czy dopiero sprawdzili.

djpit

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 10 Październik 2012, 16:53:15 »
gadał ktoś z lakiernią w krakowie?

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #117 dnia: 10 Październik 2012, 17:21:13 »
Dzwonilem do Viamotu, w czerwcu mi chcial tylko malowac i nic wiecej, dwa dni temu zadzwonilem znowu i mi mowil juz o jakis gumkach pod klamki a nie o nowych klamkach, narazie nie dzwonilem zeby im powiedziec zeby sie zalogowali do Hyundaia bo to smiech na sali. Nie mialem tez czasu. Parodia jest tez to ze nie znajac numerow wewnetrznych nikt w centrali w Warszawie nie podniesie sluchawki ... no cyrki.

Aha, w drugim salonie w Kraku, czyli MTK czy cos nic nie wiedza o takiej usterce.

Natomiast rozmawialem z kims kumatym jezeli chodzi o dealerow, w tym przypadku Hyundaia, no i stwierdzil, ze zalezy jak jakie ASO podchodzi. W jednym jest ktos kto non stop interesuje sie biuletynami itp, no i wtedy na serwisie wszystkie wiedza na czasie, a jak slabe ASO i siedza jakies pajace to nie zagladaja i nic przez to nie wiedza...

djpit

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Październik 2012, 18:04:22 »
no czyli lipa....   te krakowskie Aso  to istna żenada - brak mi słów bo inne kwestie są na tym samym poziomie.

Bogdanoss

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 10 Październik 2012, 18:06:54 »
zadzwoń i podpowiedz żeby sie zalogowali na ccc.hyundai i zobaczą ;) tak jak pisałem wcześniej biuletyn ukazał się na przełomie września/października. Nie sprawdzają tego na stronce to nie wiedzą. proste.